Майже 26 років функціонує в місті автобусний вокзал. У 1983 році його за кошти Хмельницької АЕС побудували польські будівельники. Того ж року він був переданий на баланс обласного об’єднання авто­вокзалів, нині ТОВ «Хмельницьк­транс» «Нетішинський автовокзал (генеральний директор Петро Іванович Тернавський). «Першовідкривачем» автовокзалу була і до сьогодні залишається його постійним керівником Людмила Сергіївна Гей. Вона пам’ятає перший автобус, який відправила в рейс. Це відбулось майже під Новий 1983 рік. Скільки з того часу автобусів перебуло на автовокзалі, перелічити важко. Попервах маршрутів було півсотні, а тоді їх число то збільшувалось, то зменшувалось. Був час коли тут можна було придбати квитки на авіарейси місцевого сполучення... Змінився ландшафт навколо станції, промайнули роки. 

Разом з начальником автовокзалу починали роботу на різних поса­дах Тетяна і Ольга Форсюк, Людмила Хоменко, Лідія Рожкова. Нині тут трудяться Ірина Бордюг, Валентина Лелях, Галина Пукас та незмін­ний техпрацівник Галина Жданюк.

Ведучи розмову із Людмилою Сергіївною дізнався, що за плечима у неї диплом випускника хіміч­ного факультету Хмельницького техніч­ного інституту. Працювала в Славуті на хімзаводі, якому віддано 10 років життя на посаді головного технолога, далі  - завідуюча парткабінетом УБ ХАЕС, а решта років трудової діяльності присвячена автовокзалу.

Нетішинський автовокзал поправу вважається одним з кращих в області. І хоч у начальника вистачає проблемних питань, вона їх вирішує з честю. Через дорожнечу за оренду землі, яка змінилась з 800 до 2000 гривень, доводиться в свою чергу здавати приміщення іншим орендарям. На наявних площах автовокзалу розмістились кафе «Дорожнє», автомагазин тощо.

Доводиться прикладати чимало зусиль, аби відправити за день з Нетішинського автовокзалу 120 автобусів і бусів, аби пасажири завчасно придбали квитки і зайняли свої місця в салонах автобусів, аби досягти високого сервісу обслуговування.

Людмила Сергіївна зустрічає цими днями не тільки професійне свято - День автомобіліста, але й особистий зірковий ювілей. Розділять радість з мамою обидва сини - Олександр та Ігор, невістки Олена і Галина та онуки Оксана і Артемчик. Кожному з них вона вділяє дещицю піклування і тепла, а вони віддячують їй любов’ю.

Петро Шелепало,

член Національної спілки журналістів України