Життя п’яти тисяч нетішинців напряму пов’язане з Хмельницькою АЕС. Кожен п’ятий з цього числа працює у енергоремонтному підприємстві - найбільшому підрозділі електростанції. Це великий загін висококваліфікованого персоналу, який піклується про те, щоб експлуатаційники спокійно, добротно, без зайвих турбот виконували свої функції з виробництва електроенергії. Працівники цеху знають кожну деталь і механізм «бруд­ної» і чистої зон, «доглядають» реактори і турбіни, реанімують обладнання, яке має властивість час від часу виходити з ладу тощо.

Опікується структурою, в якій шість цехів, три відділи та три служби, одна дільниця та інші структурні підрозділи, Михайло Миколайович Ковальчук.

У бесіді з нами він зазначив, що нинішня структура підприємства утворена лише п’ять років тому. Були великі перестороги щодо її життєздатності, інші моменти, але хід ремонтних кампаній, робочий ритм п’ятирічного експлуатаційного­ періоду довели доцільність існування підприємства. Попередниками ЕРПу були ремонтно-будівельне підприємство та цех централізованого ремонту, де за двадцятилітню історію склались гарні традиції високої відповідальності, трудової дисципліни, гідної наслідування майстерності працівників.

- Хочу висловити слова великої поваги на адресу Анатолія Олександровича Друзенка та Василя Сергійовича Глазкова, котрі, хоч і знаходились у різних «вагових категоріях» - головного інженера та начальника дільниці, - але мали однакову відзнаку - Майстри своєї справи. Вдячний їм за науку, за сумлінність, за ділові і людські якості, які займають неабияке місце у нашій роботі.

Михайло Ковальчук відзначив, що в колективі багато наслідувачів традицій, закладених школою вихідців з Середмашу. Без нарікань і нагадувань професійно виконують свої обов’язки працівники цеху з ремонту хімічного обладнання, де керівником Євген Іванович Бей, спеціалісти дільниці цеху з ремонту тепломеханічного устаткування реакторного відділення, якими опікуються Ігор Леонідович Костюк, Сергій Леонідович Ламах, Ігор Борисович Причта.

З передбаченими обсягами роботи справляються плановики, буді­вельники, кондиціювальники, зварювальники, служба спеціальних і монтажних робіт, яка здійснює практично всі модернізаційні            операції на блоках, токарі і фрезерувальники ремонтно-механічного цеху тощо.

Михайло Миколайович зазначив, що велику роботу по згуртуванню­ колективу, запровадженню здорової конкуренції і здорового способу життя проводить його заступник з роботи з персоналом Дмитро Валентинович Міщенко. Він відстоює профспілкові інтереси підрозділу, розумно контролює трудове життя колективу, спрямовує організацію змістовного дозвілля. Багато           ЕРПів­ців активно займається спор­том. Останні роки колектив двічі виходив­ переможцем у станційній Спартакі­аді і двічі займав­ позицію зразу ж за переможцями. Цьогоріч у традицій­ному пробігові від ХАЕС до фінішної стрічки на стадіоні «Енергетик» найма­совішою була команда ЕРПу. В колективі є діючі спортсмени, що захищають славу підрозділу на республіканських і світових спорти­вних форумах. Зокрема майстер спорту Олександр Брус на обласних змаганнях з бойового самбо став переможцем у своїй ваговій категорії і визнаний кращим в технічному плані. Тепер захищатиме кольори області, яка в цьому виді має надзвичайно високі досягнення. А ще у Олександра сталась щаслива подія - наро­дження дитини. Тож зростатимуть послідовники. А в колективі чимало трудових династій.

Керівник ЕРПу побажав усім працівникам підприємства і людям, що були причетні до слави підроз­ділу, доброго здоров’я і успішної зустрічі майбутніх ювілеїв.

Фото Валерія Валуєва