Наприкінці року обласне управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації підбиває підсумки виступів спортивної еліти, визначаючи десятку кращих тренерів та спортсменів. Останні кілька років до чільної десятки входять представники тренерського штабу нетішинської КДЮСШа Геннадій Васильович Горохов, Валерій Вікторович Штурбабін та Сергій Вікторович Рижук. Вихованка С.Рижука Олена Дмитрук 2005 року стала п’ятою спортсменкою спортивної школи, якій присвоєно звання заслуженого майстра спорту. Олена має у послужному списку десятки перемог на найпрестижніших змаганнях, встановивши низку європейських та світових рекордів. На VII Всесвітніх іграх вперше за історію пауерліфтингу в скарбничку слави України вона поклала срібну медаль.

Два вихованці Валерія Штурбабіна заслужені майстри спорту Дмитро Бойко та Олег Штурбабін також увійшли до десятки кращих спортсменів області. На Всесвітній універсіаді обидва фехтувальники відзначились якнайкраще і збірна зайняла друге загальнокомандне місце. В кінці збіглого року Олег стає бронзовим призером чемпіонату світу серед дорослих в індивідуальних змаганнях. Зрештою, його визнали кращим спортсменом Атомпрофспілки збіглого року. До речі, ще двоє вихованців В.Штурбабіна майстри спорту  Галина Пундик та Олександр Торчук також увійшли до десятки кращих серед юніорів.

“Гороховські” вихованці – так можуть себе ідентифікувати сотні самбістів міста. Геннадій Васильович підготував зо два десятки спортсменів, чиї імена увійшли в еліту світового спорту. Останні роки стабільно виступає на найпрестижніших змаганнях майстер спорту міжнародного класу Дмитро Бабійчук. Саме він також увійшов до десятки кращих за версією обласного управління у справах молоді та спорту Хмельницької облдержадміністрації. А обласна федерація футболу  визнала  нетішинця  Леоніда  Григоровича Коробчука кращим дитячим тренером збіглого року.

Зауважимо, що у  Нетішинській  КДЮСШа сьогодні займається майже 990 вихованців, серед яких п’ять заслужених майстрів спорту та п’ять майстрів спорту міжнародного класу, тринадцять майстрів спорту з фехтування, самбо, пауерліфтингу і боксу.

Віктор Гусаров

січень 2006