Споконвіків наші предки з побожністю відносилися до води, боялися її осквернити. Коли йшли по воду, то одягали чистий одяг. Біля криниці голосно не розмовляли, не сварилися, не говорили поганих слів. Дуже шанували свячену воду, особливо Йорданську (Водохресну).

А що говорять вчені про воду, в тому числі і свячену?

За останніми науковими дослідженнями експерементально і науково вдалося встановити, що вода складається зі стабільних структурних елементів, і навіть отримати зображення цієї структури. Також доведено, що розгадка її незвичайних властивостей лежить в аналізі взаємного розміщення структурних елементів. Це означає, що кожний структурний елемент води – це інформаційний елемент води. Тобто здатний сприймати , запам’ятовувати і передавати інформацію. При цьому вода легко міняє свою структуру не тільки під дією фізичних факторів, наприклад, магнітного поля, але і під дією звуку, світла, людських емоцій, мови і навіть думок. Вода «записує» все, практично будь-яку дію. Внаслідок чого утворюється нова структура води.  І таких конструкцій може бути багато – в залежності від дії. Тобто, вода є живою інформаційною системою, своєрідним біологічним комп’ютером. Постає питання, яким чином вдалось зафіксувати передачу інформації в воді? Вчені Росії запатентували прилад, який виміряє вплив на воду надслабких фізичних полів, які виникають в оточуючому середовищі під дією магнітних бур, телевізорів, мови і навіть думок. Науково підтверджено, що навіть одна капля свяченої води може освятити море. Інформаційна ємність води визначає інформаційну ємність окремого вічка. Що «знає» одне вічко, те «знає» і вся вода в даній посудині.

В лабораторії проводились досліди з дистанційного впливу на стан води так званих екстрасенсів. Було обстежено біля 500 чоловік. Абсолютна більшість з них виявилися самими звичайними людьми. Але деяким вдалося «зарядити» воду на великій відстані (тисячі кілометрів).

Ці експеременти справляли жахливе враження. Оскільки в стакані «обробленої» екстрасенсами води, яка не змінила ні кольору, ні смаку, ні запаху, найпростіші організми миттєво були паралізовані, втрачали здатність до розвитку. Що характерно, оздоровити воду такі «цілителі» вже не могли.

Людина являє собою програмуючу систему, - як стверджують вчені, - так як на 80% складається з води. Будь-які фактори постійно змінюють структуру і біохімічний склад рідких середовищ організму, і відбувається це на клітинному рівні. Саме тут знаходиться причина і джерело наших хвороб.

 Воду можна облагороджувати класичною музикою (доречі, виявилося, що досить сильну цілющу дію має Другий концерт Сергія Рахманінова).

Вчені досліджували воду, посвячену в храмі. Три різні тести показали, що вона дуже корисна для здоров’я. Церква вже два тисячоліття володіє досить ефективними методами оздоровлення, які наука тільки починає осягати.

Доктору біологічних наук, кандидату хімічних і філософських наук, завідуючому проблемною лабораторією Міністерства охорони здоров’я Росії Станіславу Володимировичу Зеніну було поставлено запитання про енергоінформаційні властивості Водохресної води. Він відповів що, тут має місце космічний аспект. За допомогою спеціального приладу було здійснено заміри провідності води 18 – 19 січня, завчасно набраної в пробірки. І зафіксовано в показниках пікові стрибки. Перший результат отримали 18 січня. З 17.30 до 23.30 відбулися істотні зміни структурного стану води, тобто, всіх її властивостей. Ця вода має позитивний ефект. Збільшувалась рухомість живих організмів. Висновок: в дні Водохреща Земля проходить по траєкторії навколо Сонця в визначеному місці, де підпадає додатковому цілеспрямованому впливу з Космосу. (Затемнення, доречі, теж відбиваються на стані води, в різні фази Місяця вода різна.)

Церковнослужителі кажуть, що 19 січня Божа Благодать сходить на землю й освячує всю водну гладь. Це справді так. Що ж фіксують у цей день учені? – запитали у директора  Інституту екології людини, доктора фізико-математичних наук професора Михайла Курика. Вчений відзначив, що планети всього Всесвіту (не лише нашої галактики) цього дня розташовуються стосовно одна одної так, що створюють дуже потужне енергетичне поле, яке діє на воду, особливо на ту, котра має контакт із землею. Тому якщо її набрати в цей день з річки, озера, джерела, вона зберігатиметься протягом тривалого часу і матиме цілющі властивості. До космічного впливу добавляється молитовне освячення Водохресної води. Сума цих двох факторів дає якісно новий склад води. Тому рівноціннішої за якістю Водохресної води немає. Недаремно вона може зберігатись роками.

Чи є різниця між Водохресною водою та водою, освяченою в церкві в інші дні?

Вчені України стверджують, що Водохресна вода має найбільшу силу. Хоча й освячена в церкві в інші дні також набуває потужних енергетичних властивостей. Дають пораду, як потрібно зберігати і вживати Водохресну воду. Найкраще її зберігати в скляному, закритому кришкою посуді. Але під час освячення посуд з водою має бути відкритим. А вживають Водохресну воду для того, щоб поліпшити здоров’я, наприклад, у разі захворювань органів травлення. Крім того, її рекомендують вживати щодня. Додати 1—2 чайні ложечки свяченої води до склянки звичайної води і випити натще. Таким чином людина очищатиме й енергетично підсилюватиме свій організм, структуруватиме внутрішні рідини (кров і лімфу), оздоровлюватиме мозок, який на 98% складається з води. Отже, у людини поліпшаться пам’ять, розумові здібності і загальний стан організму, роботою якого керує мозок. Доведено, що природна збалансована вода, якою є й Водохресна, набуває консервувальних властивостей. Таким чином, потрапляючи в організм людини, вона начебто «консервує» його — гальмує процеси передчасного старіння.

Але потрібно наголосити, що свячену воду необхідно додавати до живої очищеної води, а не до якихось напоїв, скажімо соку чи чаю. Бо напої — це екстракти біологічно активних речовин тих рослин, з яких приготовлені. Безумовно, вони є потрібними і корисними. Але сира вода виконує особливе призначення — вона за своєю структурою близька до внутрішньоклітинної води людського організму, а отже, саме вона найкраще впливає на їх відновлення. Що стосується перевареної води, то вона втрачає властивості «живої». Тому, якщо у вас немає можливості набирати джерельну воду, купувати якісну пляшковану чи придбати якісний водоочисний фільтр для водопровідної води, приготуйте собі талу воду, хоча б для вживання натще. (Чому саме талу, тобто спочатку заморожену в холодильнику, а потім розморожену? При заморожуванні вода втрачає близько 70% кальцію, який сильно робить лужною і густою кров. Чим більше води отримує організм, тим краще він очищається, зменшується небезпека утворення каміння в нирках. Але потрібно пам’ятати, що разом з мочею виділяється калій, так необхідний нашому серцю. Тому потрібно компенсувати втрати калію продуктами з його вмістом (ізюм, курага, банани тощо).

 Вивченням води займаються вчені різних держав. Японці довели, що слова впливають на структуру води. Учені досліджували під мікроскопом, як впливають на структуру краплини води різні слова і звуки під час її заморожування. З’ясувалося, що під дією позитивних слів, приміром, «любов», «вдячність», та звуків класичної музики тощо краплини після замерзання набували структури сніжинок з прекрасними візерунками. Під дією грубих слів, скажімо, «ненависть», «дурень» тощо, а також звуків агресивної музики — тяжкого року, їх структура руйнувалася, ставала хаосною. Тож кажімо один одному добрі слова, висовлюймо щирі побажання.

Вода допомагає нам побачити, що духовний світ не абстракція, а реальність, яка визначає стан всього нашого світу. Його не можна відірвати від матеріального, так як будь-які зміни духовного за рахунок уявної дії зразу ж будуть мати вплив на наш фізичний стан. Чистотою своїх думок людина здатна поліпшити власне здоров’я і очистити навколишній світ.

Через водяне середовище люди впливають на інших думками, словами, почуттями, програмують один одного. Вчені це підтвердили. Тому мудрість наших предків знаходить своє  наукове підтвердження в реаліях сьогодення.

Підготувала Зоя Тунцева