Наш земляк майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу Олександр Кутчер останніми днями  в постійній облозі представників ЗМІ. Мало не щодня інтерв’ю, фотосесії. Хмельницьке обласне телебачення запросило на прямий ефір. Причина – перемога Олександра у супертурнірі пауерліфтингерів “Арнольд-Класік”, яким опікується атлет, актор і політик Арнольд Шварценеггер. Олександр не просто кращий, він перший український атлет, що став переможцем цих змагань.

Щоб вийти у суперфінал турніру “Арнольд-Класік”, Олександру Кутчеру довелось добре попрацювати. Торік він взяв участь у відбірковому турі цієї серії змагань, який відбувся у Чикаго і з відмінним результатом триборства – 983 кілограми увійшов у півфінал. Щоб підтвердити свої кондиції, Кутчер після короткого перепочинку вийшов на арену європейського відбіркового турніру “Арнольд-Класік”, що відбувся у Фінляндії. І тут перемога була за Олександром. У його ваговій категорії 75 кг серед професіоналів ніхто не зміг перевершити результат триборства – 985 кілограмів. Під час двох турнірів спортсмен із Нетішина встановив 12  світових рекордів.

До суперфіналу змогли пробитися ще кілька українських пауерліфтингерів. Але вони не витримали жорсткої конкуренції й не посіли жодного з призових місць. На американському континенті гімн України звучав лише на честь  Олександра Кутчера.

- Чи довелось зустрітись із легендарним “Термінатором”? – поцікавився під час зустрічі з Олександром.

- Мер Каліфорнії просто фізично не мав змоги брати участь у церемонії нагородження, бо було багато учасників і багато видів змагань. Арнольд на кілька секунд зайшов у зал змагань у той момент, коли я виконував вправу. Його бачив мій тренер Сергій Рижук.

- Олександре, в чому секрет твого успіху?

- Насамперед завдячую тренеру. Сергій Рижук втілює свою методику підготовки, основу якої складає психологічна налаштованість. Треба вірити у свої можливості. Крапля сумніву – це поразка.

 Олександр Кутчер готувався в ході змагань досягти фантастичного результату – тонна у сумі триборства. Задовольнився 985 кілограмами.

Заокеанські представники федерацій з пауерліфтингу вважають, що з приходом Кутчера почалась нова ера серед пауерліфтингерів його вагової категорії.

Олександр Шустерук

квітень 2006