В рамках всеукраїнської акції „Зелений паросток майбутнього” в Нетішині  проведено ряд заходів природоохоронного характеру, які значно покращили зов­ніш­ній вигляд паркової та лісової зон міста, а також повернули вигляд доглянутості самому Нетішину. До акції долучились як працівники підприємств та організацій, так і громадські активісти, школярі тощо. Загалом представники 94 організацій, з поміж яких три громадських, взяли участь у впорядкуванні навколишніх територій, очистці лісосмуг від сміття, благоустрої дитячих майданчиків тощо. Лише працівники ХАЕС висадили 120 фруктових дерев на ОРУ -750, посадили півтисячі квіток, двісті самшитових дерев, засіяли квіткової продукції на площі 150 квадратних метрів на загальну суму 11600 гривень. Всього на цю акцію було витрачено понад 23 тисячі гривень, з яких 9700 гривень – бюджетні.

Не пасли задніх і праців­ники інших організацій. В місті висаджено півтори тисячі  зелених насаджень, 275 кущів, впорядковано 0,75 га газонів, прибрано 190 кубічних метрів сміття .

Державний інспектор з охорони навколишнього природного середовища в м.Нетішин Леонід Володимирович Кметь відзначив, що акція проходила протягом тижня і продовжується далі. В заповідному урочищі „вільшина” (чотири гектари)  та у 2 і 3 кварталах Кривинського лісництва гарно попрацювали представники професійного ліцею. У лісництві прибирали також учні ЗОШ №4. Громадська орга­ні­зація „Ойкумена”, на чолі якої біолог Н.Боднар, займалась очисткою водойми „чиста вода”, прибирала захисну смугу площею 5 га, упорядкувала район водомірного поста №2.

Це не разова акція. Подібні заходи протягом року проводили члени організації молоді ВП Хмельницька АЕС, школярі навчальних закладів міста тощо. Ось і цього разу молоді працівники АТЦ ХАЕС на чолі з І.Дмитришиним хвацько взялись до роботи і висадили біля свого підприємства та на території АТЦ дерева, кущі, облагородили клумби тощо.

Віктор Гусаров

липень 2006