Антоніна Миколаївна Бражук,     вчитель історії та правознавства НВК.

Народилась 15 грудня 1962 року у с.Великий Правутин Славутського району Хмельницької області. Закінчила Кам’янець-Подільський інститут ім.П.Затонського  за спеціальністю “Історія і право”. “Вчитель-методист”, переможець міського етапу конкурсу “Вчитель року - 2007”

 

Бражук Антоніна Миколаївна – учитель від Бога, еталон жіночності, щирості, людяності, приклад для наслідування.

Дивлячись на неї, ніколи не скажеш, що позаду більше 25 років напруженої педагогічної  праці. Завжди усміхнена, захоплена улюбленою справою. На неї хочеться  рівнятися, з нею хочеться порадитися або просто поговорити і про земне, і про високе…Чому? Тому що вміє вислухати і підтримати, розрадити і заспокоїти. Тому що має велику світлу душу, закохану в історію, музику, народну пісню.

Але найбільше її достоїнство - професійна компетентність і  надзвичайна працелюбність. Своє завдання вона бачить у плеканні вільної, високодуховної, творчої особистості, готової захищати свої переконання, але толерантної до поглядів інших. На уроках Антоніни Миколаївни панує атмосфера доброзичливості, радості від інтелектуальної праці, емоційної насиченості. Її учні підкоряють високі вершини історії та правознавства впродовж 15 років, перемагаючи на предметних олімпіадах та учнівських конкурсах. Лише в 2011 році ліцеїсти Карпеш Юлія, Бичков Дмитро, Курафєєв Сергій, стали переможцями та призерами олімпіад з історії та правознавства; Сітовська Олена - призером обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Юний історик»; Бражук Юлія посіла призове місце в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. Вони щиро захоплюються предметами, які  викладає Антоніна Миколаївна, і просто обожнюють свою вчительку.

У чому ж секрет її успіху? Насамперед,  у наполегливості, у вмінні перемагати і навчати цього своїх вихованців, бути завжди у творчому пошуку, іти в ногу з часом! 

 Нею захоплюються і наслідуюють. А хіба це не найголовніше у професії вчителя?

 Г.О. Григорєва, учитель історії НВК