Данилюк Ольга Іванівна          

Народилась  1959 року в м. Шахтьорськ Донецької області.

      У 1983 році закінчила Вінницький державний педагогічний інститут ім. М. Островського. Після закінчення призначена на посаду вчителя музики та співів Нетішинської середньої школи №1.

     З відкриттям у 1984 році Нетішинської середньої школи №2 переведена на посаду вчителя музики та співів у школу №2, де  працює по сьогоднішній день.

     Нагороджена грамотою управління освіти виконавчого комітету  Нетішинської міської ради.

“Краса врятує світ,” – постійно говорить вчитель своїм учням і прищеплює їм любов до прекрасного.

         Життєва дорога не відразу привела Ольгу Іванівну до школи. Спочатку були цехи Бердичівського шкіряного об’єднання ім. Ілліча. Потім – підготовчі курси Вінницького державного педагогічного інституту ім. М.Островського.

         Під час навчання зустріла свою долю – чоловіка Сергія, який після закінчення того ж педінституту привіз молоду дружину у своє рідне село Нетішин, що ставало містом атомної енергетики. У цьому ж місті народився син Сергій – мамина радість, опора, надія та сподівання, мамина кровинка.

         З того часу дзвінкоголоса вчителька музики несе свої уподобання, своє захоплення чарівним світом музичного мистецтва, свій талант дітям.

         Данилюк О.І. працює над питанням естетично-чуттєвого виховання школярів засобами музики, розвитку музичних здібностей учнів. Усі свої напрацювання з даного питання узагальнила в дослідженні “Музичні здібності молоді. Проблеми діагностики та розвитку”.

         Ольга Іванівна впроваджує у свою роботу інтерактивні методи навчання. Діти із задоволенням працюють в парах, групах, де кожен учень виконує свою роль: вокаліста, учасника ансамблю чи хору.

         Без прослуховування, без відчуття вібрації звуків діти не можуть зрозуміти світу музики, її дзвінких переливів та духовного піднесення.

         Має свій, тільки їй притаманний, стиль спілкування з дітьми. Завжди знаходить спільну мову з учнями, батьками, колегами. «Важких» дітей у вчителя немає.

         Уроки та заняття художніх колективів для дітей – зустріч з творчою особистістю, мандрівка чарівними стежинами світової музичної культури. За це й люблять діти талановитого педагога.

         Ольга Іванівна та її вихованці є активними учасниками конкурсів, оглядів художньої самодіяльності. Шкільний хор “Чисті джерела” - неодноразовий переможець міських та обласних конкурсів. На базі школи в 2010 році проводився обласний семінар керівників хорових колективів “Збереження дитячого голосу”, активним учасником якого була Ольга Іванівна.

            Талант, принциповість, глибина переконань, аналітичний розум Ольги Іванівни – риси, що приваблюють людей, які її оточують.

Оксана Володимирівна Стоянівська, заступник директора ЗОШ І-ІІІст. №2