Народилася в 1955 році у м. Рахові Закарпатської області.

              У 1976 році закінчила Кам`янець-Подільський педагогічний інститут ім.В.П. Затонського.

              З 1976 року працювала вчителем фізичної культури в Миньковецькій середній школі Славутського району на Хмельниччині. З 1999 року – в Нетішинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4. З 2004 по 2010 рік – методист з фізичної культури Нетішинського інформаційно-методичного кабінету.

               Учитель вищої кваліфікаційної категорії, «старший вчитель». Нагороджена грамотами міського та обласного управлінь освіти. 

Валентина Василівна – талановитий, закоханий у свою професію педагог у третьому поколінні, тренер, щирий колега, досвідчений, відповідальний працівник та умілий організатор, відвертий співрозмовник, хороший наставник і просто добра людина.

     Характерною рисою її педагогічного почерку є таке викладання предмета, яке поєднує педагогічну науку і мистецтво людського спілкування. Наділена невичерпною енергією, Валентина Василівна завжди працює з повною віддачею. Їй притаманні ґрунтовна фахова підготовка, ерудиція, власне бачення світу.     

Вона володіє  інноваційними освітніми методиками й технологіями. Є неодноразовим переможцем обласної виставки педагогічних ідей та знахідок.

У 1980 році, під час літніх Олімпійських ігор, Валентина Василівна, як один із кращих спортсменів області, несла Олімпійський вогонь. З того часу основне завдання, яке ставить перед собою вчитель, – залучити всіх, без винятку, учнів до спільної діяльності з метою розвитку в них фізичної досконалості.

 Технологію впровадження олімпійських уроків в школі Дейкалюк В.В. представляла на Всеукраїнському семінарі у м. Києві, обласних семінарах і нарадах. Протягом всієї педагогічної діяльності, вона продовжує виховувати майбутніх олімпійців, забезпечує результативність виступів команд на обласних змаганнях, турнірах. Саме завдяки їй була підготовлена команда учнів, яка виборола першість України у комплексних змаганнях «Старти надій» і нагороджена путівкою до Міжнародного табору Артек у 2007 році.

 Валентина Василівна дбає про фізичне здоров`я учнів. Досвід її роботи з учнями, які перебувають на медико-педагогічному контролі, представлявся у Хмельницькому обласному інституті післядипломної педагогічної освіти. Валентина Василівна – автор робочого зошита вчителя фізичної культури для роботи з дітьми спеціальної медичної групи.

Вона не рахувала, скільки разів за час її діяльності мінялися програми, зате вміло їх реалізовувала. Постійно вдосконалювала свою методичну майстерність завдяки впровадженню нових творчих знахідок майстрів педагогічної справи. Таке ставлення до роботи сформувало з неї Майстра, у якого є чому вчитися.

 Л.В.Троцик., завідувач МК