Добровольська Людмила Олександрівна

        Народилася в 1962 р. на Хмельниччині. Педагогічну діяльність розпочала на посаді старшої піонервожатої Головлівської школи. Закінчила Луцький державний педагогічний інститут ім. Лесі Українки. Працювала вчителем історії, заступником директора з навчально-виховної роботи Нетішинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4, методистом відділу освіти. Вчитель вищої категорії, «старший учитель». Нагороджена грамотами міського та обласного управлінь освіти.  Депутат Нетішинської міської ради VI скликання.                 

         Василь Сухомлинський писав: "Величезна виховна сила школи народжується там, де в людини, перед якою тільки відкривається життя, є улюблений учитель". Улюбленим учителем для багатьох учнів та випускників стала Людмила Олександрівна, вчитель історії Нетішинської ЗОШ І-ІІІст. №4.

Свідоме рішення йти до педагогічного вузу визріло у Людмили Олександрівни в дитячих мріях. А ставши дорослою, розумною та сміливою людиною, вона зрозуміла, що її покликання – працювати в школі, щоб саме там виховувати вільних людей для вільного життя.

         Ця енергійна жінка незвичайна. Вона думає більше за всіх про учнів, про плани-конспекти, про атестацію, про тестування, про ремонт, про дітей – словом про все, тільки не про себе.

         Людмила Олександрівна любить дітей, і вони платять тим же, вона не просто вчить, а вникає у життя кожного. Цікава, непересічна людина, що природно і ненав’язливо вплітає у будь-яку тему уроків історії різні розповіді, від яких палає в дитячих очах вогонь натхнення та віри у свої сили.

У творчого вчителя – творчі учні. Її вихованці – учасники та переможці міських та обласних конкурсів наукових досліджень Малої академії наук, предметних олімпіад у 2005-2009 роках.

                   «Кожен повинен сам уміти робити те, чого береться вчити інших», - кредо Людмили Олександрівни. Усі її турботи  - про Дитину, а отже,  - про майбутнє.

Галина Павлівна Сищук, заступник директора ЗОШ І-ІІІст. №4