Защик Юлія Григорівна

Народилася у 1974 році в с. Точивики на Рівненщині. Закінчила Рівненський державний педагогічний інституі ім. Д.З. Мануїльського за спеціальністю вчитель математики та фізики. У 1995 році розпочала педагогічну діяльність у Нетішинській загальноосвітній школі №4. Вчитель вищої категорії. Нагороджена Почесними грамотами міського відділу освіти, та управління освіти і науки облдержадміністрації.

 Сонячна жінка… Випромінюючи світло своєї душі, вона зігріває дитячі серця. Школа – її стихія, де щодня Юлія Григорівна намагається реалізувати своє вчительське кредо: «Учень – це не посудина, яку треба заповнити, а вогонь, який треба запалити».

Її уроки досить демократичні, вона їх проводить не для учнів, а разом із ними, використовуючи при цьому сучасні інтерактивні технології. В результаті – вихованці здобувають стійкі та ґрунтовні знання, вміють самостійно їх поповнювати, а вищі навчальні заклади країни отримують добре підготовлених студентів.  Важливою є атмосфера, яка панує на уроках учителя: відсутність страху, напруги, діловий тон у поєднанні з доброзичливістю. Вона має добре розвинене почуття гумору і навчає своїх вихованців сприймати життя крізь призму позитиву. Сотні вихованців називають її справжнім педагогом, а випускники –  своїм другом. Неодноразово учні обирали Юлію Григорівну найкращим учителем школи та присвячували їй свої вірші.

Знання, досвід, життєва мудрість -  ось риси  справжнього, закоханого у свою роботу вчителя. Як усе живе харчується сонцем, так любов’ю, милосердям, співчуттям живе душа. Нелегко виростити інтелектуала з багатим внутрішнім світом і прекрасною душею, але завдяки знанням, досвіду, життєвій мудрості Юлії Григорівні це вдається. Її учні постійні учасники та переможці предметних олімпіад різних рівнів, а Швед Максим у 2011 році посів І місце у ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з фізики.

Вона – впевнена жінка, яка знає собі ціну, але в ній немає зневаги до інших. У ній є інше – вчительське – бажання навчити, передати здобуті знання, вболівання за спільну справу, прагнення змін на краще. У ній – втілення вчительського ідеалу: глибина знань, високий професіоналізм, титанічна працьовитість, щира відповідальність. Зустріч із нею – то уроки, які дають потужній заряд доброї енергії до праці, стимулюють прагнення до наслідування.      

Сищук Галина Павлівна,

заступник директора Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ступенів