Кухарчук Неля Василівна

Народилася в 1973 році в м. Здолбунові на Рівненщині.  Закінчила Рівненський державний педагогічний інститут ім.. Д.З. Мануїльського.  З 1995 року і по сьогоднішній день працює в Нетішинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4.  Вчитель вищої категорії. Лауреат міського етапу конкурсу «Вчитель року-2011».

        Нагороджена почесними грамотами обласного та міського відділів освіти.

Учитель світової літератури Кухарчук Неля Василівна ставиться до своєї педагогічної діяльності не лише як до роботи, а й як до життєвого покликання. Енергійною і повною творчих сил прийшла в школу №4 у рік її відкриття. За роки роботи Неля Василівна сформувалась як особистість, сформувала власну  лінію поведінки та особливе ставлення до людей. Вважає, що в кожній дитині природою закладений певний творчий потенціал. Виявити його, розвинути якомога повніше – таке завдання ставить перед собою. Навчає дітей бачити прекрасне, тонко сприймати навколишній світ, правильно й образно висловлювати свої думки.

Її праця подібна до праці хлібороба: із зерен добра, щирості, справедливості виховує вона дитячі душі. Кожен урок Нелі Василівни допомагає учням розвинути увагу, пам'ять, творче мислення. Своїми справами і своїм словом вона викладає найважчу у світі науку - як бути людиною. На уроках Нелі Василівни виникає такий контакт із учнями, що відчуваєш: клас і вчитель – єдине ціле. Така гармонія – то найбільша нагорода для усіх учасників навчального процесу. І забуваєш, що це школа, клас, навчальний процес. Є лише поезія Шекспіра і Марини Цвєтаєвої, герої Джека Лондона і Хемінгуєя. А після уроків до юних талантів приходить Муза. Так народжуються  творчі роботи Оксани Гашевої, Шведа Максима -  переможців обласних творчих конкурсів.

Вона постійно працює над розвитком власної духовної культури, орієнтується на безперервне удосконалення професійної майстерності. Принципи її роботи: зацікавлювати і розвивати, бути доброзичливою, уважною, терплячою, вірити в здібності кожної дитини.

 Галина Павлівна Сищук, заступник директора Нетішинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №4.