Лотюк Валентина Олександрівна

Народилася у 1973 році в с.Малий Правутин Славутського району, на Хмельниччині. У 1995 році закінчила Житомирський педагогічний інститут та розпочала свою педагогічну діяльність у Нетішинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №4 за спеціальністю «вчитель біології і хімії». Учитель І категорії, «Старший учитель». Нагороджена грамотами міського та обласного управлінь освіти, МОН України. Переможець обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року -2004», дипломант IV етапу конкурсу «Класний керівник року -2004».

         Юною, сповненою романтичних мрій та жаги до життя дівчиною, вона колись впевнено зробила свій професійний вибір. Найвища нагорода для неї – бачити плоди своєї діяльності. На уроках дає можливість учням генерувати ідеї, приймати рішення. Перебуває у постійному пошуку, активно використовує нові прогресивні методики.

Велику увагу приділяє роботі з обдарованими школярами. Так у 2008 році її учень Шпортко Володимир став абсолютним переможцем у Всеукраїнському конкурсі раціоналізаторів та винахідників у м. Києві з дослідницькою роботою «Визначення загальної мінералізації та насичення води йонами срібла», а Шпак Олена у 2010 році посіла 2 місце з роботою «Визначення окисного потенціалу в рідинах».

Видатний педагог В.Сухомлинський говорив: «Творчість, майстерність, досконалість учителя – це, насамперед, наполеглива праця». Валентина Олександрівна постійно працює над удосконаленням своєї педагогічної майстерності. У 2009-2010 навчальному році брала участь у конкурсі «Учитель року» у номінації «Хімія». Публікується у фахових журналах.

         Хімічний кабінет, завідувачем якого є Валентина Олександрівна, визнано кращим в області. У ньому зібрані і систематизовані всі матеріали, які розкривають роботу навчального кабінету як творчої лабораторії педагога.

         «Моя мета – виховання особистості, здатної творити, самостійно шукати істину, відстоювати власну позицію. Вихована людина для мене та, яка несе людям добро, дотримується загальнолюдських чеснот, має характер і волю», - говорить Валентина Олекасндрівна.

 Світлана Валеріївна Олійник, методист МК