Матус  Олена Олександрівна

Народилась в 1958 році в с. Гранів на Вінничині. Закінчила Немирівське педучилище, географічний факультет Чернівецького державного  університету. З 1982 року працювала вчителем початкових класів, з 1984 – вчителем географії. З 2003року -  заступник директора школи з навчально-виховної роботи. Вчитель вищої категорії, «Вчитель-методист».

          Нагороджена грамотами міського та обласного управлінь освіти. Лауреат обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2003».

            Завуч в школі – незамінна людина. Скільки доводиться виконувати різної роботи, якої не видно простому вчителю: організувати навчальний процес, заохотити вчителя до участі в конкурсі, допомогти педагогу повірити в себе!

         Олена Олександрівна іноді, втомившись до болю, запитує себе -  що її тут тримає? Що є стимулом у роботі? І внутрішньо відповідає: «Любов. Любов до школи…»

          Вона фанатично закохана у географію, володіє майстерністю передати любов і знання своїм вихованцям. Це особистість, яка крок за кроком прямує до мети, реалізовуючи щоразу свої творчі можливості. Тому не випадково, що серед багатьох чудових педагогів, які брали участь в обласному конкурсі «Учитель року – 2003» саме вона стала лауреатом.  Вона не зупиняється на досягнутому, не відстає і не підводить своїх учнів, постійно навчає дітей прагненню до самовдосконалення та самопізнання.

         Родзинкою її педагогічної діяльності є особливе ставлення до особистості Дитини, доброзичливе педагогічне спілкування.

         Її  уроки – це маленький театр, який зачаровує учнів світом музики, поезії, мистецтва. Але успіх, як відомо, приходить до того, хто цього прагне і вміє працювати.

         Своїм досвідом Олена Олександрівна залюбки ділиться з колегами. Постійно друкує нові напрацювання у фаховій періодичній пресі.

         Це людина творча, перебуває завжди в пошуку нового, цікавого для себе і дітей. Залучаючи учнів до наукових досліджень, Олена Олександрівна вивчала унікальні властивості місцевих родовищ сапонітів, організовувала експедиції і наукові експерименти, зустрічі з вченими.  І не дивно що її учні – переможці обласних дослідницьких олімпіад та конкурсів. Адже поряд є досвідчений педагог, який допомагає повірити у свої сили, розвити мислення, розкрити здібності.

 

Світлана Валеріївна Олійник, методист МК