Філінюк Жанна Володимирівна

            Народилася у 1972 році у с.Хотень-І Ізяславського району Хмельницької області. У   1997   році   закінчила Рівненський  державний   педагогічний    інститут за спеціальністю вчитель початкових класів.  З 1997 року працює у Нетішинській ЗОШ  І-ІІІ ступенів №4 вчителем початкових класів.  Призер обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Класний керівник – 2005» Вчитель вищої категорії, «старший вчитель». Нагороджена грамотами міського та обласного управлінь освіти.

         Учитель – не лише професія, учитель, насамперед, - стан душі. Жанна Володимирівна Філінюк не уявляє себе кимось іншим. Школа для неї стала другою домівкою. Коли вона бачить допитливі очі учнів – ніколи не шкодує, що обрала цю професію. До дітей вона завжди йде з хорошим настроєм та розумінням.  Вона усвідомлює, що обов`язок учителя початкових класів – підхопити, зберегти і розвинути всі надбання людства. На її уроках «оживають» терміни і правила, відбуваються наукові відкриття, звучить поетичне слово.

         Кожен урок – це диспут, конференція, гра. Навіть, на перший погляд, нецікавий матеріал Жанна Володимирівна перетворює в захопливу пригоду рольових ігор, в яких учні вчаться захищати свою думку, добирати важливі аргументи.

         Багато уваги вчитель приділяє роботі з обдарованими дітьми. Її вихованці неодноразово перемагали на міських олімпіадах, в міських та обласних конкурсах.

         Жанна Володимирівна розробила авторську програму «12 сходинок до щастя», основною метою якої є формування духовно багатої особистості, вільного громадянина – творчого, активного, здатного розв`язувати завдання, що забезпечать розвиток нації та державності.

         Її вихованці дуже схожі на свою вчительку. В класі постійно щось відбувається: чи то підготовка до свята, чи ознайомлення з матеріалами стінної газети, чи обговорення екскурсії… І все це – в атмосфері тепла та порозуміння, кожному приділяється материнська увага.

         Це  щирий та гуманний педагог, що завжди бачить себе у дітях, поєднує омріяність і реальність у планах та діях. Саме такі потрібні нашій Україні.

Г.В. Годунова, заступник директора з навчально-виховної роботи  Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ст. №4