Яцюк Микола Сергійович

Народився 18 грудня 1972 року в с. Кутки Славутського району Хмельницької області.  Закінчив Камянець-Подільський державний педагогічний університет. У 1995 році розпочав свій педагогічний трудовий шлях учителем історії та правознавства в селі Берездів Славутського району.З 2005 року працює заступником директора з навчально-виховної роботи, вчителем історії та правознавства в Нетішинській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1. Лауреат обласного етапу Всеукраїнського  конкурсу «Вчитель року -2010». Спеціаліст вищої категорії, «Старший учитель», нагороджений Почесними грамотами міського відділу освіти, виконавчого комітету Нетішиської міської ради, обласного управління освіти і науки, обласної ради, обласної державної адміністрації, Міністерства освіти і науки України.

Пролунав дзвінок  після останнього уроку. Спорожніли шкільні коридори, погасло світло… У школі панує тиша. Але в кабінеті заступника  директора з навчально-виховної роботи продовжує працювати вчитель історії і правознавства Яцюк Микола Сергійович.

Микола Сергійович – талановитий, закоханий у  свою професію педагог у другому поколінні. Наділений  невичерпною енергією, він завжди працює з повною віддачею. Педагогічну майстерність  Микола Сергійович  поєднує з глибоким знанням своїх предметів, – все це  робить його уроки улюбленими, бажаними для учнів.

Найважливішою умовою успішного навчання підростаючого покоління,  виховання компетентної та креативної  особистості, на думку вчителя, є формування критичного та творчого мислення, розвиток інтелектуальних умінь: аналізувати, синтезувати, знаходити  причинно-наслідкові зв’язки, порівнювати, оцінювати, висловлювати свої думки та виробляти власне ставлення  до подій та явищ. Микола Сергійович уміло створює під час уроків атмосферу співробітництва, зацікавлює, до кожного знаходить  індивідуальний підхід.  За це вони щиро віддячують педагогові  відданою любов’ю та повагою. Він вчить  їх не лише історії чи правознавству, він вчить більшому -  мудрості життя.

Результатом цілеспрямованої діяльності Яцюка М.С. є перемоги його учнів на міських, обласних олімпіадах та конкурсах, успішний виступ на Всеукраїнських олімпіадах -  у 2010 році Якимчук Вадим посів третє місце.  Не менш вагомими є досягненнями його вихованців на конкурсах-захистах науково-дослідницьких робіт Малої академії наук:  Шатохіна Надія, Брижук Андрій,   Кучер Марина  стали призерами обласних турів. Кожен з них – маленька зірочка, а всі разом – яскраве сузір’я, яке запалив  Учитель – Микола Сергійович Яцюк.

Поєднуючи розвиток  інтелектуальних здібностей учнів,  дослідницьких умінь і творчого потенціалу  дітей, Яцюк М.С.   формує активну, компетентну, творчу особистість. З  таким вчителем легко співпрацювати і колегам, і учням, і батькам. Він не зупиняється на досягнутому. Його діяльність – то вічний поклик душі, постійне самовдосконалення та вміння бачити неповторне у кожній дитині.

 О.О. Матус, заступник директора Нетішинської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1