Шевчук Ірина Мирославівна

Народилася 1972 року у м.Бережанах на Тернопільщині. У 1994 році закінчила Тернопільський педагогічний інститут ім.      Я. Галана за спеціальністю вчитель хімії і біології. У Нетішинському НВК «Загальноосвітня школа 1-11 ступенів та ліцей» працює вчителем хімії 16 років. Вчитель вищої категорії, «старший учитель». Нагороджена грамотами міського та обласного управлінь освіти. Переможець обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року-2006», учасник заключного етапу конкурсу «Вчитель року-2006».Учительське щастя…  Вчити дітей і вчитися разом з ними, дарувати  таємниці відкритів і радість пізнання, допомагати їм зрозуміти навколишній світ. Саме таким є учительське щастя Ірини Мирославівна – талановитого, закоханого у свою професію педагога. Наділена невичерпною енергією, вона завжди працює з повною віддачею.

Її професійно-ділові, креативні, інтелектуально-творчі та особистісні якості високо оцінено колегами, батьками, учнями. Саме ці риси дозволяють педагогу рухатися вперед до творчості, інновацій, росту компетентностей учнів, інтелектуального зростання.                                           

Протягом усього творчого вчительського шляху вона не зробила хибного кроку, не дала жодної ухильної відповіді, ніколи не зрадила власних принципів.

Ірина Мирославівна активно запроваджує передові педагогічні технології в практику повсякденної праці. Таємницями педагогічної майстерності щедро ділиться з педагогами на сторінках Всеукраїнських та російських фахових видань, виступаючи на обласних і міських семінарах і конференціях.

Особливу увагу приділяє підготовці школярів до участі в олімпіадах, завдяки цьому її учні посідають призові місця на обласних та республіканських  олімпіадах. Нею вироблено систему роботи з учнями, які є членами МАН. Багато років поспіль Ірина Мирославівна – член журі обласної олімпіади з хімії.

А головний секрет її успішної педагогічної діяльності є бачення у кожній дитині насамперед людини, не підганяючи її під якісь шаблони і мірки, розуміння, що всі учні різні і кожен з них потребує іншого підходу і передусім абсолютної уваги до його особистості. Вона про це пам’ятає, тому досягає успіху і має послідовників. Її учениця, Смичок Ірина Юріївна, обрала професію улюбленого педагога, працюючи поряд з наставником, розкриває перед вихованцями таємничий світ хімії.

І з роками, просуваючись життєвою кар’єрою, її учні, без сумніву, у глибині душі будуть усвідомлювати, що своїми успіхами вони великою мірою завдячують своїй вчительці, що посіяла в їхніх душах добре, розумне, вічне.

Світлана Валеріївна Олійник, методист МК