Народилася 1 січня 1968р. в с.Пеньки  Старкостянтинівського району Хмельницької області. З відзнакою закінчила Тернопільський педагогічний інститут, здобувши кваліфікацію вчителя географії і біології. В освіті Нетішина – з 1993 року.Працювала вчителем географії, заступником директора з наукової роботи. З 2003 року – заступник начальника відділу освіти, вчитель географії НВК «школа-ліцей». Вчитель вищої категорії. Старший вчитель.

 У 1995 році у кабінеті директора школи №3 відбулась наша перша зустріч із Тамілою Анатоліївною Соболик. Енергійна і яскрава, вона випромінювала якийсь неповторний інтелектуальний шарм, що з роками не лише не тьмянів, а став її визначальною рисою. Інтуїтивно відчула у цій молодій, але досить впевненій вчительці географії педагогічний талант.

Будучи переконаною, що «необхідно привести до дітей талановитих людей – решта зробиться сама», (адже, що може бути педагогічнішим, ніж талант!), спробувала перевірити це на прикладі Таміли Анатоліївни. І не помилилась.

Талановита вчителька не боялась експериментувати, втілювати інноваційні підходи у процес викладання географії. Пам’ятаю її в постійному русі до пізнання нового, сучасного, результативного. Вона наполегливо прагнула зробити усе можливе, щоб навчання її учнів було цікавим, не надокучливим. Добре продумана методика допомагала Тамілі Анатоліївні виявляти здібних учнів серед «звичайних».

Першими нетішинськими учнями, що стали призерами Всеукраїнських олімпіад з географії були вихованці Соболик Т.А.: Бердніків Дмитро (2002р.), Смалійчук Андрій (2003); неодноразово призові місця на обласному рівні посідав її учень Шаповал Павло (2009).

Таміла Анатоліївна – особистість помітна в наукових педагогічних колах області. Вона має досвід участі в наукових семінарах і конференціях Всеукраїнського рівня. Її методичну розробку визнано найкращою у конкурсі «Краща публікація – 2010», який організовував республіканський журнал «Географія та основи економіки в школі»

…Якщо людина хоче стати вчителем, Майстром, то в неї має бути дух учителювання. Тобто – бажання вчити. Бажання спілкуватися з дітьми. Успішно виконуючи обов’язки заступника начальника відділу освіти, Таміла Анатоліївна Соболик залишається Вчителем яскравою особистістю, що має власний педагогічний і управлінський почерк.

І я дякую долі за цю зустріч.

 З повагою, М.А. Моцик, директор      ЗОШ №3 в 1995-2002рр., начальник відділу освіти