Народилася у 1968 році на Луганщині у м. Алчевськ (на той час м. Комунарськ Ворошиловградської області).

З 1989 року, ще навчаючись на четвертому курсі Кам’янець-Подільського педагогічного інституту, почала працювати у Нетішинській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 вчителем початкових класів.

Вчитель вищої категорії, нагороджена грамотами міського відділу освіти та  обласного управління освіти і науки.

 

1984 рік був одним з перших років розбудови м. Нетішина. Саме у цьому році разом з батьками до молодого міста енергетиків шістнадцятирічною дівчиною приїхала Юлія Миколаївна. Новозбудована Нетішинська середня школа №2 готувалася гостинно відчинити свої двері школярам,  до десятого класу якої пішла навчатися Юля. Випускний рік був насиченим навчанням та громадською роботою і пролетів дуже швидко. У травні 1985 року разом зі своїми однокласниками Юлія Миколаївна стала першою випускницею Нетішинської ЗОШ №2. Питанням про те, яку професію обрати по закінченню школи, вона не переймалася, адже перед очима змалку був приклад родини. Більше десяти родичів: батьки, дядько, тітки, двоюрідні сестри, - присвятили своє життя педагогічній діяльності. Про професію вчителя дівчина мріяла з дитинства і відчувала, що її місце – саме у школі. Щоб перевірити свої сили, рік працювала старшою піонервожатою у Нетішинській середній школі №1.

            Школа стала для Юлії Миколаївни другою домівкою, рідною і близькою.  Щоранку вчитель заходить у клас і бачить допитливі очі та усміхнені обличчя дітлахів. Перші її учні вже привели до школи власних дітей, а для неї кожен день і кожен урок – ніби перше відкриття. Навчаючи дітей читати, писати, рахувати, Юлія Миколаївна намагається у кожну дитячу душу посіяти зерна доброти, милосердя, прагнення до знань, зробити процес навчання цікавим, насиченим, захоплюючим. Для цього вона постійно знайомиться з новими педагогічними методиками та технологіями, впроваджує їх у своїй роботі, приділяючи особливу увагу диференційованому та особистісно орієнтованому навчанню, груповій роботі, проектній технології.

            Багато років була членом міської творчої групи із впровадження Всеукраїнської програми «Крок за кроком». Елементи цієї програми широко застосовує у роботі з учнями та батьками.

            Протягом кількох років керувала шкільним методичним об’єднанням вчителів початкових класів.

Юлія Миколаївна користується авторитетом серед колег, завжди дасть пораду, допоможе.

Позаду у Юлії Миколаївни чимало років роботи на педагогічній ниві, але багато їх ще попереду – плідних, насичених творчістю і відкриттями.

Яка провідна зірка надихає своїм сяйвом на повсякденну самовіддану працю Юлію Миколаївну? Звичайно, любов до дітей. Вона – вчитель за покликанням, її не можна уявити ніким іншим, як педагогом. І не дивно, що вчительська справа стала для Юлії Миколаївни мистецтвом. Це тонкий психолог і прекрасний педагог. Вона випромінює світлу енергію, доброту, тепло. У кожній дитині бачить людину, особистість.

Відмінною рисою стилю роботи вчителя є чітка спрямованість усієї діяльності на досягнення високого кінцевого результату. Її учні – неолноразові переможці міських олімпіад і конкурсів.

Талановитий,творчий вчитель, що працює з відкритим серцем. Щоранку вона заходить у клас і бачить допитливі очі та усміхнені обличчя дітлахів. Перші її учні вже привели до школи власних дітей, а для неї кожен день і кожнен урок – ніби перше відкриття.

Позаду у Юлії Миколаївни чимало років роботи на педагогічній ниві, але багато їх ще попереду – плідних, насичених творчістю і відкриттями.

 Н. Г. Пуцак, заступник директора з навчально-виховної  роботи Нетішинської ЗОШ            І-ІІІ ступенів №2