Перша ластівка Анастасії Монастирської

Навколо нас неповторний світ. Він відкриває свої таємниці лише тим, хто пильно придивляється, хто є допитливим і не байдужим до краси. Саме такі діти переступають поріг Нетішинської художньої школи, щоб навчитись за допомогою пензля, олівця не тільки фіксувати на папері оригінальність природи, предметів, а й відображати свій світогляд. А він у кожного особливий, інтимний. Учні постійно експериментують і вдосконалюють свою мастерність. Принаймні у цьому можна переконатися під час знайомства із творчим доробком вихованців художньої школи.

Днями своїх друзів, знайомих, рідних приємно здивувала учениця художньої школи Ана­стасія Монастирська. Вона представила першу у своєму житті персональну виставку малюнків. Під час презентації директор художньої школи Валерій Походонько наголосив, що цією першою виставкою започатковується нова традиція, відтак подібні заходи будуть постійними.

Анастасію Монастирську вважають однією з кращих учениць школи. Саме завдяки вродженому таланту і наполегливості вона зуміла виробити власний стиль і бути не схожою на інших у творчості. Феєричність образів, вдале поєднання кольорових гам налаштовує глядача на особливе сприйняття, від якого народжуються тільки позитивні емоції. Добрим настроєм пройнялися всі, хто завітав на виставку.

Промовці не скупився на щирі слова. Мама Анастасії Ольга Арсентіївна подякувала за натхненне плекання юних талантів у стінах художньої школи. Велика заслуга в успіхові Анастасії Монастирської викладача Алли Макарик. Саме вона не приховувала найщиріші слова про свою вихованку.

До привітань приєднались колишній класний керівник Анастасії - Світлана Кравчук, яка нині очолює міській відділ культури, та директор міського краєзнавчого музею Оксана Кононюк. Вони гідно оцінили подвижницво викладачів художньої школи та її директора Валерія Походонька.

Під час презентації важко було приховати хвилювання Анастасії Монастирській, адже перша персональна виставка у творчих людей - відповідальний крок до мистецьких вершин. Не зважаючи на  юний вік, Анастасія вже змогла про себе заявити на багатьох художніх заходах. Вона володар “Гран-прі” Всеукраїнського конкурсу “Звичайне диво”, який цьогоріч проходив у Києві. Має дипломи престижних національних і міжнародних молодіжних форумів юних художників.

На презентації Анастасія Монастирська поді­лилась сокровенною мрією - стати ілюстратором дитячих книг. Це неодмінно ій вдастя, бо, як мовиться, талант, бажання та наполегливість завжди допомагають всім мріям ставати реальністю.

Олександр Шустерук

жовтень 2006