музей “Поля чудес” поповнився сувенірами з нетішина

Приємною несподіванкою для жителя Нетішина Петра Поліщука стало запрошення від організаторів капітал-шоу “Поле чудес” взяти участь у відеозаписі однієї із телепрограм.

Свій інтерес до цієї телепередачі, в якій учасники традиційно крутять барабан, відгадують букви й слова, передають привіти рідним і спілкуються із відомим шоуменом Леонідом Якубовичем, наш земляк проявив багато років тому. Але, щоб потрапити  на “Поле чудес”, потрібно проявити неабиякий хист - підготувати ори­гінально оформлені власні кросворди. Петро Поліщук взявся за роботу і два  роки поспіль відсилав до Москви варіанти свого творчого пошуку. Нарешті…

“Поле чудес” із порож­німи руками не відвідують, наш земляк після отримання запрошення перейнявся подарунками. Підготовка до поїздки розпочалась, як мовиться, всім миром. У ВАТ “Нетішинхарчопром” спекли пишний коровай, ВАТ “Славутський пивзавод” розщедрився на фірмові келихи і пиво “Князь Сангушко”, сувенірну продукцію надали ВП ХАЕС, ВАТ “УБ ХАЕС” і Нетішинська міська рада. Не забув пан Петро і про традиції, які склались на “Полі чудес” – випити чарку із Якубовичем, - тому взяв із собою домашнього перваку, заливши біленьку у фарфорового козака.

Звичайно, таку кількість подарунків та сувенірів Петро Поліщук, який до виходу на заслужений відпочинок сімнадцять років працював у ЗДПО-1 з охорони ХАЕС та міста Нетішин, самотужки доставити не міг. Для участі у поїздці була сформована ціла делегація: дружина, друзі.

Перед записом телепрограми Петру Поліщуку в Останкіно довелось заповнити анкети учасника гри і пройти певний інструктаж про “поведінку у кадрі”.

І ось спалахнула ілюмінація, запрацювали телекамери, і пролунала така знайома  для  багатьох   фраза: “В ефірі - капітал-шоу “Поле чудес”…

За  жеребкуванням  Петру  Поліщуку  випала участь у  третій  трійці.  Чекання додавало хвилювання. Дійшла черга й до нашого  земляка: покрутив барабан і вгадав букву “а”.

- Сидіти у кімнаті та спостерігати за телевізійною версією гри, - розповідає Петро Полі­щук, - і брати у ній участь безпосередньо в студії - різні речі. Часто дивувався, дивлячись телевізор, що учасники  “Поля  чудес” не можуть справитись із простим, як на перший погляд, завданням. А причиною всьому є велике хвилювання перед об’єк­тивами відеокамер. Я це відчув на собі. Коли дійшла моя черга крутити барабан і називати наступну букву, просто забув завдання, яке поставив ведучий.

Після вдалого дебюту наш земляк попросив дозволу на проголошення вітань. Їх виголосив від імені працівників Хмельницької АЕС, Управління будівництва, міської влади Нетішина, керівництва Нетішинського хлібозаводу та Славутського пивзаводу.

- Подарунки в студію!

Симпатичні дівчата винесли сувеніри, серед яких помітною  була  картина  “Козак з конем”, зроблена із бурштину, та запашний нетішинський  коровай  на  рушнику,  який   вишила  дружина Петра.

- За правилами телепрограми, – пригадує Полі­щук, - у ній не можна демонструвати логотипи фірм та підприємств. Їх зазвичай просто заклеюють матовим скотчем. Я хотів під час телепрограми одягнути  Леоніда  Аркадійовича у футболку НАЕК “Енергоатом” – не дозволили, але як подарунок для музею “Поля чудес” футболку взяли.

Під  час  спілкування Петра Поліщука із Якубовичем,  прозвучала ще одна команда:

- Гармошку в студію!..

Хвацьким виконанням відомої пісні “Розпрягайте, хлопці, коней” Петро просто  завів публіку: співала вся студія.

Потім дійшла черга до  українського перваку.

Петро Поліщук поставив на барабан чотири чарки, і у кожну до половини налив самогону. Якубович з притаманним йому гумором здивувався, чому так мало. Довелось доливати. Рвучко хильнувши, ведучий, перевівши подих, тільки й мовив: « А що це було?..»

Спечена  дружиною  Петра домашня ковбаса стала хорошою закускою. На дегустацію пива Леонід Аркадійович вже не відважився.

Наступну букву Поліщук не вгадав і право ходу перейшло до інших учасників, серед  яких  був ще один представник  України  з  Черкаської області.

За участь у капітал-шоу “Поле чудес” Петро Поліщук одержав DVD-плеєр “LG”. Нетішинська делегація з Москви додому поверталась із масою хороших вражень. Володар призу у потязі влаштував справжній сольний концерт. Послухати гармошку і чудовий спів Петра Поліщука зійшлися майже всі пасажири вагону. Провідниця заявила, що за двадцять п’ять років роботи на залізниці у неї такого цікавого рейсу не було.

Тепер жителі Нетішина, а особливо рідні та знайомі Петра Поліщука з нетерпінням чекають трансляції передачі “Поле чудес” з його участю на російському телеканалі “ОРТ”, яка відбудеться цьогоріч, 24 листопада.

Олександр Шустерук

листопад 2006