Звітний концерт зразкової дитячої хореографічної студії “Серпантин” з ініціативи її керівника В.І.Павлової носив благодійний характер. Колектив Палацу культури  позитивно  відреагував на пропозицію Валентини Іванівни і колеги першими  зібрали певну суму коштів для лікування юної нетішинки Олександри   Радзивілюк.   Форма  збору – все та ж народна каса, а  точніше  закрита металевою кришкою з прорізом   трилітрова   банка. На ній   кольорове  фото   кучерявої   красуні,   хвороба  якої так  стривожила  серця   жителів  міста  й  округи.

Почин колективу знайшов продовження у глядацькому залі, купюри різного номіналу опускалися  в  банку  здебільшого дитячими рученятами. За словами директора комунального закладу “Палац культури м.Нетішина” С.П.Кириленко, загалом вдалося зібрати 422 гривні, кошти уже перераховані адресату на спеціально відкритий рахунок у банку.

А тепер про концерт. Його програма була побудована як цілісний спектакль, без зайвих пауз. Короткі перерви, необхідні для перевдягання танцюристів, заповнювали вокалісти, хоча таких номерів було зовсім небагато. А доробок “Серпантину” був калейдоскопічно яскравим: барвистими костюмами і різножанровими номерами. До концерту залучалися не тільки нинішні учасники всіх вікових груп, у тому числі наймолодшої-підготовчої, а й випускники попередніх років. Сольний танок виконала Олена Пилипчук, котру “Серпантин” провів у самостійне життя ще в 2001 році. З того часу юнка встигла закінчити профільний навчальний заклад, а сьогодні вже сама керує хореографічним колективом.

Цікавим виглядав дует Діани Сулими (випуск 2005р.) і Лесі Захватаєвої (2004 р.). Хоча виділяти когось окремо було б несправедливо, адже всі учасники намагалися якнайкраще показати все, чому навчилися в студії. Були в програмі номери, відомі глядачам з попередніх років, були абсолютно нові напрацювання. На “ура” зустріла публіка вихід танцюристок після закулісного дзвінкого оголошення: “На сцені - весна, любов і дівчата з “Серпантину”. Увагу привернула і грайлива, в тон такому анонсу, мелодія, і барвисті костюми, що додавало колориту танцю і вирізняло його з-поміж багатьох інших.

Насамкінець колектив урочисто попрощався з цьогорічними випускницями, котрі отримали диплом відповідного зразка.

Щиро здоровила їх з закінченням занять у студії начальник управління культури С.М.Кравчук, бажаючи юнкам вірно вибрати життєву дорогу та нових творчих злетів на ній.

Учасники концерту вдячні за сприяння в його організації та проведенні батьківському комітету і приватному підприємцю В.П.Сорокатому. Окрему шану члени “Серпантину” склали своїм наставникам, без копіткої праці яких не навчилися б вони мистецтву танцю, не побачили б глядачі цього яскравого дійства.

Ольга Сокол

травень 2007