Зовсім недавно теп­ло­траса, що веде з станції у місто,  потерпала від викрадачів металу, які “роздягали”  її, як мовиться, до нитки. І можливо б вона залишалась у такому стані, якби не надзвичайні втрати тепла від такого варварства злодіїв. Довелось запровадити надзвичайні заходи з охорони. І взимку в оселях нетішинців   переважно    тепло.

Тепло має бути усьому обладнанню станції, аби воно працювало в комфортному режимі. Так само, як і люди, яким надмірний градус далеко не завжди на користь. Отож, без ізолювальників не обійтись. 1993 року на станції організувалась дільниця з ремонту і монтажу теплової ізоляції і металопокриття обладнання трубопроводів та конструкцій. Нині вона в складі енергоремонтного підрозділу ХАЕС. Першою ізолювальницею була Світлана Василівна Тюкавіна, яка нині виконує обов’язки майстра дільниці. Разом з Ігорем Миколайовичем Рокицьким та Сергієм Васильовичем Корчевським, який на період ППР “підвищений” в посаді, вони організовують складну і відповідальну роботу колективу, що також “зріс” з 17 чоловік до 33. До постійних працівників дільниці приєднались 15 працівників з РБУ. Річ у тому, що контролюючі органи вимагають нового маркування трубопроводів, здійснюється контроль металу, технічне обслуговування арматури тощо. Першими на ділянку приходять ізолювальники, аби спеціалісти могли дістатись до тих ділянок, які їм належить обслужити. Після виконання робіт вони останніми полишають об’єкт. В усіх куточках станції – турбінному, реакторному відділеннях, хімцеху, комунальному господарстві знаходиться справа для застосування рук працівників дільниці.

Треба сказати, що це дуже не проста робота. Надмірний шум, пил, іонізуюче  та теплове випромінення, вібрація впливають на працівників. До того ж доводиться працювати у досить непристосованих для нормальної роботи місцях. - Однак, - констатує начальник дільниці Валерій Митрофанович Лісовий, -  колектив стабільний, плину кадрів майже немає. Хіба що йдуть працівники на заслужений відпочинок.

В числі найсумлінніших називає керівництво О.Степанюк, С.Єрмошко, О.Ва­силь­чука з РБУ П. В.Поліщук О.Тімершаєхова, Л.Ковальчук – маяки діль­ниці ізолювальників. А ще добрим словом відгукуються  про  бляхара Віктора Кучерука  і  його дружину Тамару Валер’янівну. Працює в колективі ще одна подружня пара Галина Іванівна та Павло Григорович Парасічі.

- Слід було б назвати всіх, -  каже керівник діль­ниці, бо працюють на совість, самовіддано і грамотно.

Блок запрацює, а ізолювальники будуть продовжувати  виконувати  свої  обов’язки по “укутуванню” обладнання, аби йому було комфортно працювати.

Віктор Гусаров

червень 2007