31 травня пролунав останній дзвоник для 10 хлопчиків та 5 дівчаток Берездівської допоміжної школи-інтернат Славутського району. За традицією привітати дітей із святом приїхали представники комісії по роботі з дітьми та шефству профспілкового комітету Хмельницької АЕС.

Незалежно від сімейних обставин, долі, яка склалася  в них, діти потребують уваги, мріють про щасливе майбутнє. Тому свято, на жаль, не обійшлося без суму. Дев’ять років, які діти провели у навчально-виховному закладі, вони знаходились на повному державному забезпеченні і медичному  обслуговуванні, здобували середню освіту  за спрощеною програмою, отримували професійні навички  у швейній та столярній майстернях, вчилися ремонтувати взуття, працювали на городі та у підсобному господарстві. Кожен працівник школи-інтернат щодня кожній дитині віддавав частину свого серця, душевного тепла, материнської  турботи і любові, частину своїх знань.

На урочистих зборах серед настанов, які звучали з вуст директора школи-інтернат, класного керівника та батьків, були поради й заступника голови профспілкового комітету Хмельницької АЕС Людмили Малько. Випускникам щиро бажали продовження навчання в інших спеціалізованих закладах, здоров’я, берегти та розвивати в собі кращі людські чесноти, шанувати старших, любити Батьківщину та творити добро на рідній землі і не забувати тих, з ким пройшли роки дитинства.

Діти співали пісні, читали вірші, дякували своїм вчителям та вихователям.   На завершення свята кожен з випускників отримав подарунки, кошти на які були зібрані працівниками Хмельницької АЕС. Дітей очікував святковий обід із фруктами та солодощами від шефів.

Підшефні дякували гостям за подарунки, цукерки та печиво, запрошували завітати ще до школи-інтернат, запитували про плани майбутніх зустрічей та візитів.

* * *

До Міжнародного дня захисту дітей комісією по роботі з дітьми та шефській роботі профспілкового комітету за активної участі Спілки молоді Хмельницької АЕС для дітей з малозабезпечених сімей та дітей-інвалідів Нетішина було організовано та проведено святкові заходи.

Другого червня Нетішин гостинно зустрічав 35 вихованців Берездівської допоміжної школи-інтернат та їх наставників. Автобусом, який надала Хмельницька АЕС, гостей відвезли до АЕС, провели ознайомчу екскурсію станцією та містом Нетішин. Потім діти були запрошені до Палацу культури на святковий концерт. Перед нетішинськими дітьми та їх батьками і гостями з Берездова виступали юні дарування нашого міста. Вели концертну програму веселі клоуни, які дарували присутнім у залі солодощі, спілкувалися та фотографувалися зі всіма бажаючими.

Ініціаторами, організаторами та спонсорами заходу виступили Хмельницька  АЕС  та  її  профспілковий комітет. Щиро вдячні всім, хто взяв активну участь в цьому заході.

* * *

Четвертого  червня представники комісії по роботі з дітьми і шефській роботі та заступник голови профспілкового комітету Хмельницької АЕС Людмила Малько завітали у гості до Центру ранньої реабілітації дітей-інвалідів дошкільного віку, який розташовується у дитсадку №2 м. Нетішин. Кожен з 18 дошкільнят отримав у подарунок солодощі та м’які іграшки, зібрані працівниками Хмельницької АЕС.

Акція “Поділись теплом свого серця” продовжується. Прийміть слова подяки всі, хто відгукнувся, хто зібрав гроші на подарунки Берездівським випускникам, одяг, книги та іграшки. Подяка всім, хто поділився теплом свого серця. Хай ніколи не згасне в нас бажання творити добро та допомогати тим, хто цього потребує, особливо незахищені та обділені долею.

Комісія з роботи з дітьми та з шефської роботи профкому Хмельницької АЕС

 червень 2007