Приємно усвідомлювати себе часткою чисельного колективу, націленого на успіх. У навчально-тренувальному центрі ХАЕС практично не знайдете такого працівника, який скаже, що, мовляв, обрав не той фах. Навпаки, підібралась когорта однодумців, які прикладають чимало зусиль на підвищення кваліфікації, професійної майстерності персоналу ХАЕС. Днями колектив відзначив 20 років з дня заснування навчально-тренувального центру. Підготовка до урочистостей розпочалася заздалегідь. Були розіслані запрошення, ретельно розроблявся сценарій заходу. Потурбувались навіть про виготовлення ювілейної сувенірної продукції із символікою ВП ХАЕС.

Минулої середи в навчально-тренувальному центрі панувало пожвавлення: зустрічали гостей, які завітали на урочистості. У списку запрошених представники ДП НАЕК “Енергоатом”, Росенерго­атом, вітчизняних та зарубіжних АЕС. Згодом у актовій залі заступник головного інженера з підготовки персоналу, начальник навчально-тренувального центру ХАЕС В.І.Ісупов з великим піднесенням здійснив короткий екскурс в історію  важливої  для  діяльності    ХАЕС установи. Двадцятирічна діяль­ність навчально-тренувального центру засвідчила великий  професійний та інтелектуальний потенціал колективу, який об’єднався з єдиною метою – готувати та навчати персонал для потреб атомної енергетики. Володимир Іванович подякував працівникам за досягнення значних успіхів у праці.

Здобутки колективу навчально-тренувального центру гідно оцінив директор департаменту управління кваліфікацією персоналу ДП НАЕК “Енергоатом” В.М.Іваницький. За його словами, спеціалісти ХАЕС одні з перших набули необхідного досвіду з навчання та підготовки персоналу, який став у нагоді для колег з інших АЕС. Енергокомпанія гордиться професійними здобутками колективу.  Володимир Миколайович озвучив наказ про нагородження НТЦ ХАЕС “Почесною грамотою” ДП НАЕК “Енергоатом”.

Високу оцінку діяльності навчально-тренувального  центру  поставила начальник відділу департаменту з управління персоналом концерну Росенергоатом Л.В.Бистрікова.

- Ваша діяльність сприяла, - переконана Людмила Володимирівна, - успішному пуску другого енергоблока. Сподіваюсь, що вона сприятиме також пусковим роботам третього та четвертого.

Про великий потенціал навчально-тренувального центру говорив колишній його працівник Ю.О.Мотуз. Зараз Юрій Олександрович працює  заступником  начальника навчально-тренувального центру  Волгодонської  АЕС.

Під  час  урочистостей  теплі слова  були  спрямовані  на адресу працівників, які стояли біля витоків створення та розвитку навчально-тренувального центру, а зараз перебувають на заслуженому відпочинку. Це зокрема Ю.М.Кудін, Ю.М.Віннік, З.К.Грибанова, Б.І.Єлісєєв, В.Р.Ткаченко, Г.Т.Тугаєв, М.П.Хомич, Е.І.Ліга, Г.В.Іванцова.

Тут вміють поєднувати роботу із змістовним дозвіллям та оздоровленням. Під час урочистостей відбулось нагородження переможців спартакіади НТЦ. Перше місце виборола команда управління “Вовки”, в якій номінальним керівником є начальник НТЦ В.І.Ісупов та активними учасниками - заступники І.Є.Абрамів, Б.Н.Діордієв, голова цехкому Л.М.Білошицька. Вони демонструють гідний приклад для наслідування. Фізкультура і спорт надихає персонал центру для ще більших професійних звершень.

Уміють у навчально-тренувальному центрі підтримати й творчо обдарованих колег. Принаймні торік широкого розголосу набула виставка захоплень працівників центру. А цьогоріч з нагоди ювілею було організовано нову, на  якій  представлено фотороботи В.М.Ващенка, вишиті картини О.О.Балашевської. Нереалізованих задумів ще  багато.  Але   найголовніше  те,  що тут усі націлені  на  головний результат – сприяння  безпечній експлуатації ХАЕС.

Олександр  Шустерук

вересень 2007