Не вперше вихованці Нетішинської музичної школи привозять призові місця із співочих конкурсів. Імена юних виконавців О.Заріцького, В.Балаян, Д.Мачульської, М.Василенко та багатьох інших на вустах місцевих шанувальників співу. Як мовиться, спочатку наші солісти підкорили Україну, згодом Москву, вдало виступивши на конкурсі ім.Шостаковича, а днями група вихованців Наталії Геннадіївни Горбової взяла верх  над своїми суперниками у другій столиці Росії – Санкт-Петербурзі. Саме тут відбувся Перший вокальний конкурс Сергія Лейфекуса: “Ми співаємо оперу”. І наші діти заспівали! Так, у  номінації “дитяча опера” нетішинці поступились лише господарям змагань. З уривками з “Дон Кіхота” В.Моцарта вони пробились у другий тур співочих змагань, а в своєрідному фіналі вдало виконали самодіяльну оперу “Червоний острів” – слова Н.Кухоцької,                 музика О.Кацан.

В індивідуальному  співі нетішинцям взагалі не було рівних. Наше маленьке оперне диво Олександр Арнаутов отримав гран-прі і візьме участь у заключному концерті, що відбудеться у Большом театрі в Москві. Нині юне обдарування готує три твори на італійській мові, аби гідно представити Україну на великій сцені.

Не зайве буде нагадати, що нетішинці успішно торують шлях у високе мистецтво. Студентка національної консерваторії Юлія Троценко цього року виборола перше місце на конкурсі ім.Шостаковича. Інша вихованка нетішинської школи мистецтв   нині співає у всесвітньому театрі Ла Скала. Але не лише Олександр відзначився на підмостках сцен Санкт-Петербурга. Ще три вихованці Н.Горбової Сергій Васильєв, Павло Кубинський та Дар`я Демчук відзначені дипломами за перші місця у своїх номінаціях та вікових групах. Саму Наталію Геннадіївну визнано кращим викладачем вокалу і відзначено відповідним дипломом.

- Ми добре готувались до цього мистецького змагання, - відзначає Н.Горбова, – і дуже радіємо успіху. Дуже вдячні генеральному директору ХАЕС М.Панащенку, голові профкому станції М.Гуку та голові профкому НАЕК “Енергоатом” О.Личу за спонсорську підтримку нашої поїздки. Вважаю, що ми достойно представили Нетішин і сподіваємось на подальшу підтримку обдарованої юні з боку компанії.

Відзначу, що нам була запропонована широка культурно-мистецька програма. Зокрема нетішинці виступили у консульстві Об`єднаного королівства Великобританії, відвідали Казанський та Ісакієвський собори, церкву Спаса на крові, Ермітаж. Ми збагатились духовно і отримали досвід суперництва на міжнародному пісенному конкурсі. Це надихає на нові творчі здобутки.

Віктор Гусаров

грудень 2007