В світі владарюють два види спорту – волейбол та футбол. До перекидування суперникові м’яча руками нині залучено більше прихильників активного відпочинку, а от у футболу більше вболівальників. Разом з самими спортсменами прихильників футболу легіон. Це, до речі, підтверджує і традиційний турнір на призи газети “Перспектива”, який пройшов у спорткомплексі ХАЕС вшістнадцяте. Дванадцять збірних команд різних підрозділів станції та обслуговуючих об’єктів у січні взялися доводити свої амбіції на футзальному полі. Поступово визначився квартет лідерів. На підступах до фінальної частини команда ЕРПу з сухим рахунком 3:0 здолала пожежників, а турбіністи впевнено перемогли збірну військової частини 8:2. Отож, за третє місце боролись команди, що в робочий час носять погони. Скажемо відверто – цікавої змістовної боротьби не вийшло. Команда ЗДПО була на голову сильніша за військових. Вони “накидали” у ворота суперників одинадцять м’ячів, отримавши у відповідь лише один. За пожежних грали Новак, Панцюк, Швець, Головко, Анохін, Селіщев та Захарчук. Відзначимо, що Сергій Панцюк за результатами турніру визнаний кращим захисником і отримав відповідний приз разом з грамотою про третє місце команди у змаганнях.

Коли ж на поле вийшли збірні  ЕРПу та турбінно­го цеху, стало ясно, що боротьба точитиметься гостра і безкомпромісна. У ЕРПівців багато і продуктивно трудився Максим Сучок. Проте, турбіністи виглядали впевненіше і вище зростом. Найактивніше діяв Сергій Захарченко. Вже на п’ятій хвилині матчу він сильно пробиває зі стандартного положення і мало не “облизує” м’ячем кут воріт суперника. Гол. Однак команда ЕРПу швидко встановила рівновагу, на сьомій хвилині з гри Шпарук  проводить м’яч у відповідь. Далі точиться досить рівна боротьба. На 12 хвилині ЕРП бере перший тайм-аут, після якого певна ігрова ініціатива саме на боці дружини ремонтників. Турбі­ністи починають фолити, а тоді, отямившись, розтягують оборону суперника, грають широко і напрочуд точно. Під час  атаки на 17 хвилині вдруге відзначився вже з гри Сергій Захарченко. Втретє Сергій замкнув гарну багатоходову комбінацію на останній хвилині першого тайму. 3:1. В стані суперни­ка певна нервоз­ність. Заступник начальника ЕРПу по роботі з персоналом Дмитро Міщенко про­сить хлопців просто демонструвати змістовну гру.

Відпочивши, ремонтники кидаються в атаку, прямо таки зависають на воротах турбіністів, однак на шостій хвилині пропускають випад великими силами. Все  той же всюдисущий Захарченко доводить рахунок до 4:1. Ремонтники кидають всі сили вперед. На 12 та 13 хвилинах другого тайму вони мали нагоду забити, але, як мовиться, не судилось. А коли так, то суперник не прогавить свого шансу. Навала біля воріт ЕРПу мало не привела до чергового голу. Пробивав з малої відстані Захарченко. Лише самовіддана гра польового гравця захистила ворота цієї команди від неминучого голу. На 18 хвилині  Іван Бортник забиває м’яч престижу, а за ним несподівано Андрій Демчук легко вкочує м’яч у сітку воріт турбіністів. 3:5. Але на останній хвилині матчу знову відзначаються футзалісти ТЦ: Андрій Микульський встановлює остаточний результат - 6:3 на користь турбіністів. Саме їм дістався головний приз газети “Перспектива”.

За команду ТЦ грали Другов, Будяковський, Захарченко, Талашок, Микульський, Книш, Бортник­, Чернишов, Деренчук та Пилипчук. Як ми відзначали, найактивнішим був Сергій Захарченко (на знімку), якому вручено відзнаку кращого бомбардира і кращого гравця турніру.

Команда ЕРПу перемогла на підступах до фіналу сильних суперників з пожежної частини не в останню чергу завдяки вдалій грі воротаря В’ячесл­ава Підопригори. Саме його і було визнано  кращим воротарем 16 футзального розиграшу  на призи “Перспективи”. А ще один представник команд­и Сергій Сучок номі­нований як найцінніший гравець турніру. За ЕРП цього разу грали Підо­пригора, Сучок, Шкля­рук, Демчук, Шпарук, Нагорний, Сторожук, Коваленко та Дяденчук.

Вкотре хочеться подякувати не лише гравцям, але й вболівальникам за те, що інтерес до турніру не згасає. Він проходить у міжсезоння і є гарним етапом­ підготовки спортсменів до баталій у спартакіаді Атомпрофспілки. Як завжди були на висоті організатори спортивної частини змагань – працівники спорткомплексу АЕС. Фінальну частину турніру за традицією судив Станіслав Балаян. Разом з головним редактором газети Віктором Гусаровим на                  нього­ була покладена місія вручення відзнак спортсменам.

Вадим Мацюк   

лютий 2008