Готель «Горинь» став до ладу у 1989 році. Так тривало до початку третього тисячоліття, коли через розбалансованість фінансової системи у  державі, електростанція штучно опинилась у когорті боржників перед бюджетом. Зусиллями податкової служби готель був проданий з молотка. Знайшовся покупець, який невдовзі зрозумів, що для повноцінного функціонування «Горині» потрібно вкласти чималі кошти. Така перспектива його не влаштовувала, і готель знову  виставили на продаж. Тепер він належить ТОВ «Торгово-сервісний центр. Універсалсервіс».

Щоб  довідатись про стан справ у готелі «Горинь», я звернувся до її директора Марини Антонівни Нестеренко.

- Раніше я ніколи не мала справи з готельним бізнесом, - розповідає Марина Антонівна,  - бо за фахом бухгалтер і економіст. Коли мені довірили таке своєрідне господарство, довго не могла спокійно спати. Проведений ретельний аналіз резервів дозволив усвідомити, скільки приміщень для нормальної діяльності готелю не потрібно. Тому ми уклали договори із підприємцями на оренду.

Сьогодні дев’ятий поверх готелю нагадує будівельний майданчик. Ведуться оздоблювальні роботи, укладаються сантехнічні комунікації.

- Тут буде дев’ять одномісних номерів класу «люкс», - коментує директор. Для потреб клієнтів буде телевізор, холодильник, конди­ціонер. Всього у  готелі буде обладнано шістдесят номерів. Експлуатувати тримісні не плануємо, це вчорашній день.

Частина приміщень готелю зайнята під офіси комерційних структур. Зокрема «Приватбанк» відкрив відділ персонального обслуговування клієнтів, тут також розмістились торговельні заклади.

- Для нас важливим є те,- продовжує свою розповідь Марина Антонівна, - що ми зберегли колектив, тих, хто свою трудову діяльність розпочинав разом з функціонуванням готелю. Зараз у штаті 27 працівників: адміністратори, чергові, покоївки, електрики, сантехніки.

- Після реконструкції у вашому готелі одночасно зможе проживати сімдесят гостей. Це достатньо для нашого міста?

- Кількість гостей залежить від  ремонтних кампаній на ХАЕС. Повна завантаженість буде саме під час їх проведення.

Створенню гідних умов для проживання у номерах «Горині» спонукає й те, що електростанцію часто відвідують іноземні делегації, для яких комфорт є нормою життя.

Своєрідні «аншлаги» для готелю «Горинь» будуть, коли розпочнеться завершення спору­дження третього енергоблока ХАЕС.

Олександр Шустерук 

березень 2008 

 березень 2008