У всесвітній день поезії не гріх сказати кілька слів про людей, що відчувають в собі потяг до красного слова, особливо, якщо врахувати, що днями з’явилась книга «Нетішинських талантів дивосвіт», яка представила на суд читача доробок учасників «Літературної кав’ярні» та  літстудії «Натхнення».

В своєрідному звіті знаходимо імена тих, хто вже явив світові свої книги, і талантів, що чекають на схвальне слово і прихильність шанувальників. Зокрема до перших належать Микола Руцький, Людмила Рудковська, Ганна Митюк, Світлана Лелях, Віра Ковальчук, Богдан Фединчук.

Тарас Вихованець знаний на теренах краю, як дослідник історії, а от в ролі співця краси рідної землі виступає, напевно, вперше. Василь Вихованець, як людина з великим життєвим досвідом і журналістською практикою здійснив редакторську роботу. Хочеться відзначити його присвяту поетові Вишеславському та переклад з російської Івана Буніна. Надія Кухоцька в числі тих, хто вперше представив свій доробок, і він гідний цитування. Про Галину Поліщук ми вже говорили, що це талант непересічний, яскравий.

В книзі імена зовсім юних митців, серед яких не можна не відзначити Ольгу Прохорчук. Це  справжнє відкриття в дивоцвіті талантів. Сучасна лексика, глибока образність, добре володіння словом виводять її на передові позиції в літературному цеху Нетішина. А хто прочитає книгу від першої до останньої сторінки, знайде ще чимало нового для себе.

Віктор Гусаров

квітень 2008