Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» 20 квітня 2008 року вже втретє проводитиме всеукраїнську благодійну акцію «Почуйте всі» з метою збору коштів для впровадження «Програми діагностики, лікування та реабілітації дітей з вадами зору».  Ідея акції була запозичена у надзвичайно успішного посольського благодійного фонду «Великий оркестр святкової допомоги», котрий вже 16 років поспіль проводить такі акції в Польщі і користується величезною довірою і популяр­ністю. Підтримкою «Великого оркестру» заручився фонд «Серце до серця» і провів збір коштів у 2006 та 2007 роках. Загальна сума коштів, витрачених на медичне обладнання у 2006 році становила більше 88 тисяч гривень. В березні 2007 року відбулася безпосередня передача лікарям-отоларингологам ЛОР-обладнання, яке в місті Хмельницькому було встановлено в ЛОР-відділенні Хмельницької міської дитячої лікарні. У 2007 році на Всеукраїнському рівні було зібрано більше 278 тис. грн., закуплене медичне обладнання буде передано до лікарень в квітні 2008 року.

Сам збір коштів в цьому році проходитиме у 2 етапи:

з 14 по 18 квітня 2008 року серед освітніх та інших закладів міста і області (медичних, громадських, тощо);

20 квітня 2008 року збір коштів проводитимуть чисельні волонтери на вулицях міста Хмельницького та районнних центрів області, котрі обов’язково матимуть спеціально  виготовлені скриньки для збору грошей (з певними захисними елементами) та бейджі-ідентифікатори (з особистою фотографією та печаткою Фонду з тим самим порядковим номером, що на скриньці) і з символікою Фонду.

Волонтери наклеюватимуть кожному, хто вкине гроші до скриньки, яскраве сердечко-наклейку і до кінця   дня всі бачитимуть, як багато людей встигли приєднатись до Акції, щоб подарувати допомогу дітям.

Гроші, котрі назбирають в скриньку волонтери, рахуватимуть банківські працівники і одразу переводитимуть ці кошти на рахунок Фонду (для цього у день Акції в містах-обласних центрах для волонтерів будуть відчинені відділення Кредо банку). Загальна сума на цьому рахунку широко висвітлюватиметься в засобах масової інформації та буде доступна на Інтернет-сторінці Фонду­. Представники ВБФ «Серце до серця» публічно заявляють, що вся сума буде потрачена виключно на реалізацію Програми, не зважаючи на те, що закон дозволяє благодійним фондам витрачати певний відсоток зібраних ними коштів на свої потреби.

Закуплене медичне об­ладн­ання передаватиметься дитячим лікувальним закладам у безоплатне користування з головною умовою­, що всі діти, обслуговуватимуться на ньому безкоштовно. Перелік всіх апаратів від найменшого до найбільш складного та адреси дитячих лікувальних закладів, в котрих знаходитиметься обладнання, будуть доступні широкому загалу на Інтернет-сторінці Фонду (www. fsds.org.ua) та в засобах масової інформації. А в самих­ лікарнях громад­яни легко зможуть ідентифікувати обладнання, закуплене Фондом, за яскравими сердечками-наклей­ками.

Таким чином населення України дізна­ється про захід, візьме в ньому участь, а також слідкуватиме не тільки за перебі­гом самої Акції, а й за детальним її розрахунком та закупівлями медобладнання.

Анатолій Сиваківський

квітень 2008