У працівників відділу головного механіка ремонтно-будівельного управління енергоремонтного підрозділу ХАЕС роботи вистачає. Вони обслуговують електрообладнання на зовнішніх об’єктах електростанції. Перелік об`єктів великий. Принаймні у їдальнях та буфетах, де харчуються атомники, експлуатується не один десяток пристроїв, які використовують електроенергію. Велика зона обслуговування й на території спортивного комплексу­, управління капітального будівницт­ва, у центрі ділових зустрічей, зовні­шньому кризовому центрі, тощо. За всім потрібен ретельний нагляд та здійснення своєчасного ремонту.

- На ХАЕС всі об’єкти є важливими, - констатує майстер відділу головного механіка В.А.Матлушинський, - і не має великої різниці чи це складний агрегат, чи звичайна електролампочка. Все мусить працювати надійно. Це практично неможливо зробити без справжніх фахівців. Я пишаюсь тим, що наш колектив саме з таких і складається. Про кожного можна сказати багато хороших слів. Для мене важливо, що впродовж багатьох років існування відділу в колективі слалися виробничі традиції, які багато допомагають у роботі. А основною, без сумніву, є взаємовиручка та допомога. Всі розуміють відповідальність за кінцевий результат. У налаго­дження нормального виробничого процесу кожен працівник відділу докладає свої зусилля. І добре, що колеги часто прислухаються до порад більш досвідчених. Такі в нас є. Це електромонтери В.В.Василенко, А.А.Підгородецький, П.С.Празднов. Великий багаж знань і практичних навиків у В.Д.Журби, О.А.Ковальчука, Г.М.Коцюка. Пос­тійно­ демонструють зростання професійної майстерності електромонтери В.А.Голуб, В.В.Прокіп’юк. Всі згадані мої колеги торік активно працювали над підготовкою приміщень до роботи місії OSART. Нещодавно вони сприяли нормальній роботі електрообладнання зовнішнього кризового центру під час загальностанційних протиаварійних тренувань.

Під час розмови майстер В.А. Матлушинський сказав, що незабаром на заслужений відпочинок піде електромонтер В.Д.Журба, якого шанують і поважають у колективі. Це й стало приводом для зустрічі із майбутнім пенсіонером.

- Чи готуєте себе морально до того, що незабаром доведеться залишити колектив? – запитав у співрозмовника.

- Мені важко уявити себе пенсіонером. Все життя пройшло серед людей. Більше трьох десятків років працюю із складним електротехнічним обладнанням.

У колективі електромонтерів  нинішнього енергоремонтного підприємства В.Д.Журба трудиться із 1995 року. Розпочав  трудовий шлях на будівнитві Зуєвської ДРЕС. Згодом був причетним до виробництва популярних у Радянському Союзі радіоприймачів та радіол марки «Урал». Набутий досвід допомагає Володимиру Дмитровичу основну роботу виконувати якісно, а простіше – з душею.

Олександр Шустерук

квітень 2008