Костянтина Миколайовича Черняка в родині медиків не було. Але сфера охорони здоров’я, як мовиться,  не була чужою для сім’ї: мама Зінаїда Петрівна працювала головним бухгалтером спеціалізованої медико-санітарної частини №4. Після закінчення Нетішинської середньої школи №2 Костянтин став студентом факультету стоматології Івано-Франківського медичного інституту. Одержавши диплом,  влаштувався  на  роботу  у стоматологічне відділення СМСЧ-4.

  Із вибором професії Костянтин Миколайович не помилився, бо  відчуває внутрішню потребу  допомагати  людям. Така риса характеру, як людяність, для Черняка є природною. Він добре розуміє, що від здоров’я зубів може залежати навіть життя людини, адже  організм є цілісною системою. Хворі зуби можуть стати причиною захворювань внутрішніх органів. Існують і суто  психологічні  фактори, коли людина уникає спілкування, посмішок через вроджені вади зубів.

Всього цього можна уникнути, якщо вчасно звернутись до професіоналів. До таких належить лікар-стоматолог Костянтин Миколайович Черняк. Він  один з перших у Нетішині, хто поєднав офіційну роботу в медико-санітарній частині з приватною практикою.

 - Сучасні тенденції розвитку стоматології, - констатує К.М.Черняк, - не дають змоги розслабитись. Слід тримати руку на пульсі  часу і для лікування застосовувати нові досягнення в нашій сфері. Інакше потяг проскочить твою станцію.

 «Я люблю своє місто і хочу, щоб усі були здоровими» - таке життєве кредо досвідченого стоматолога Черняка.

Олександр  Шустерук  

квітень 2008