Два роки минуло відтоді, як міським головою в Нетішині став Олександр Смишляєв, рівно стільки ж працюють депутати міської ради нової каденції, і за час, що пройшов, вони встигли провести небувалу до того кількість сесій – наступного вівторка відбудеться тридцята за ліком. Про виконання взятих новою командою обіцянок і зобов’язань йшлося на черговій зустрічі з місцевими журналістами. Представники влади говорили про досягнуте та ще не реалізовані плани, над якими потрібно працювати надалі.

В активі зробленого – будівництво та введення в експлуатацію торговельних закладів сучасного зразка, облаштування дитячих майданчиків та автобусних зупинок, осучаснення міського ринку, великий обсяг робіт з реконструкції електромереж та прокладення водогону в садибній забудові міста, покращення житлових умов молодих сімей, наповнення новим змістом соціальних програм, роботи з вуличного та дворового освітлення тощо. Будівництво житла та соціальних об’єктів від самого початку роботи й дотепер залишається пріоритетним завданням. Те, що розпочато, нетішинці  бачать, і  перелічувати  нема потреби, до пасхальних свят місто збагатиться  ще  двома діючими спорудами: автобусна  зупинка  транспорту міжміського сполучення  та  просторий  магазин «ВОПАК»  на  міському ринку. Його планують відкрити у наступний четвер.

Є чимало звернень від громадян на предмет освітлення вулиці Солов`ївської. Питання актуальне і виникло воно неспроста. Як повідомили журналістам, ще в 1995 році освітлення відключили за несплату за спожиту електроенергію, а погасити борг фактично нікому, бо… вулиця  нічийна. Прийнявши  свого  часу рішення про об`єднання в єдине ціле новозбудованого Нетішина і його старої частини, на тому й зупинилися, не провівши інвентаризації тамтешнього майна та передачі його на баланс відповідних комунальних підприємств. Отож, нині згадувана вулиця за документами такий собі нічийний острівець, і перш ніж братися за освітлення, необхідно пройти вищезазначені процедури.

Темою номер один, як і по всій Україні, залишаються земельні питання. Поки на державному рівні ніяк не дійдуть згоди на яких умовах виділяти ділянки під забудову на землях несільськогосподарського призначення, на місцях люди атакують владні органи численними заявами з видами на конкретний масив. У Нетішині, наприклад, нема відбою від бажаючих придбати ділянку  на  території  нових мікрорайонів. Заявникам наразі відмовляють, оскільки нема ще детального плану їх забудови, а дозволити зробити її хаотичною ніхто не має наміру. Влада  обіцяє  не допустити порушення стилю забудови, який сформувався у місті до того.

Постійне спілкування з громадою через засоби масової інформації, письмові й усні звернення громадян під час прийому з особистих питань стали невід`ємною частиною роботи влади. У травні на нас чекають громадські слухання з приводу підвищення квартплати, поки що нові розцінки на послуги в стадії розробки  і вивчення. Число послуг ЖКО обіцяють збільшити, якими саме вони будуть  і  скажуть   нетішинцям у травні. Зараз можемо повідомити про початок робіт з оновлення наших ліфтів.

Ольга Сокол

квітень 2008