Творчий процес – стан утаємничений, його зов­нішні прояви, як правило, нічим не відрізняються від звичних форм поведінки життя. Ото лише в очах глибша задума, а в душі гармонія звуків, яку хочеться виплеснути на полотно, або аркуш чистого паперу, розродитись співом.

«Струни душі» - так нарекла своє нове поетичне дитя Ганна Митюк. Збірка поезій  стала  результатом її  подальших пошуків сенсу буття,  наслідком  пережитого.

Ганна за фахом педагог, навчає малюків початкових класів НВК №3. Вона наставниця за станом душі, і це постійно проявляється у римованих рядках, що їх представила на суд читачам поетеса. Дякувати Богу, в її поетичному доробку немає менторства і відсутня надмірна повчальність. Як правило, вона веде діалог, або ж застосовує для розвитку думок внутрішній монолог, її пасажі є щирим зізнанням у коханні до дітей, до школи, до малої батьківщини і батьків. В її віршах сумна швидкоплинність часу прямо таки відчувається фізично, пластика вірша при цьому спокійна, не рвучка, скоріше філософсько-споглядацька. «Струни душі» виграють мелодію гармонійну і просту, таку, що запам’ятовується і знаходить відгук у серцях читача.

Свій новий доробок поетеса представляла на суд громадськості у міському Палаці культури за участі багатьох прихильників її таланту, колег по перу.

Ганна чимало років є учасницею літературної студії «Натхнення», що діє при міській бібліотеці. Власне, з роботи над її першої збіркою «Мить натхнення» і розпочалась книжково-видавнича діяльність студійців. За останні шість-сім років свої доробки презентували Б.Фединчук, Л.Рудковська, Г.Митюк, В.Гусаров, М.Руцький, В.Ковальчук, С.Лелях.

До речі. Світлана Мефодіївна, вітаючи колегу по творчості, зауважила, що подібний сплеск видавничої діяльності і представлення авторів з великої сцени ПК стали можливим завдяки сприянню з боку влади, керівництва най­більших наших підприємств – ХАЕС та УБ ХАЕС, меценатства прихильників поетичного слова з середовища підприємців. Зокрема «Струни душі» побачили світ з фінансового благословіння Зінаїди Ліснічук, яка до того ж є знавцем творчості Г.Митюк.  Присутні  на  урочистостях із задоволенням слухали декламацію віршів з вуст Зінаїди Петрівни.

Від імені Хмельницької АЕС та в якості голови літстудії «Натхнення» Ганну Митюк привітав автор цих рядків, висловивши сподівання, що це не останній сувій її творчості. Привітали «іменинницю» літстудійка В.Ковальчук, директор ЦБС Нетішина М.Омельчук, заступник голови правління УБ ХАЕС О.Степанюк, колеги по школі та всі присутні в залі, переглянувши літературно-музичну композицію, у якій звучали пісні на вірші Г.Митюк, лунали вірші у виконанні автора, перемежені танцювальними номерами маленьких акторів студії «Серпантин». У присутніх залишилось в душах відчуття свята, яке, сподіваємось, прийде і до інших нетішинців після ознайомлення з новим доробком поетеси.

Віктор Гусаров

травень 2008