З ініціативи ради молоді енергоремонтного підприємства у вівторок проведено конкурс професійної майстерності серед операторів транспортно-технологічного устаткування. Фахівців такого профілю в ЕРПі десять, з них шестеро – молодь віком до 35 років. Саме вони й стали учасниками професійного суперництва, яке проходило в навчально-тренувальному центрі. Не всі з заявленого складу продемонстрували того дня свої знання журі, оскільки двоє учасників не прибули через хворобу. Решта операторів конкурсні випробування пройшли з достоїнством та готовністю позмагатися з колегами з інших АЕС. Варто сказати, що серед цієї категорії станційних працівників конкурс проводиться вперше, і піонерами тут виступили нетішинці. Другими аналогічне суперництво організують на РАЕС, у Кузнецовську, до речі, відбудеться восени і підсумковий конкурс серед представників усіх вітчизняних атомних станцій, котрі вибороли перемогу у себе вдома.

Зі вступним словом до конкурсантів звернувся заступник начальника ЕРП по роботі з персоналом Валерій Міщенко, зазначивши, що захід є показовим з огляду на початок у ці дні планово-попереджувального ремонту на енергоблоці №1, в якому оператори ТТУ будуть задіяні безпосередньо. Отож, зайвий раз перевірити в такий спосіб свої знання і навики тільки на користь.

Знання оцінювали за результатами відповідей на питання, включені до білетів, і практичні навики. Білетів розробили шість варіантів, рівно стільки, як було заявлено спершу учасників. Все ж організатори конкурсу вирішили зробити так, аби всі учасники отримали завдання однакової складності - єдиний для всіх варіант визначив один із конкурсантів, котрий взяв на себе відповідальність витягнути «щасливий» білет. У ньому містилося десять питань, письмові відповіді на які конкурсанти мали дати впродовж години. У разі неповної відповіді чи допущених неточностей ситуацію можна було виправити у співбесіді з членами журі. Практичне завдання полягало у відтворенні процедури прийому-передачі зміни, де кожен учасник мусив показати себе в обох ролях.

Усі четверо на виробництві не новачки, вони мають високий кваліфікаційний рівень, що й підтвердили в ході конкурсу. А за результатами перемога дісталася Сергію Скрипнюку (на знімку), другим був Олександр Форсюк, третім і четвертим відпо­відно Володимир Царук і Олександр Носко. Володарі перших трьох місць, як і передбачено відповідним Положенням, отримають матеріальну винагороду. Ну а честь ХАЕС у Кузнецовську відстоюватиме, звісно ж, переможець – Сергій Скрипнюк.

Ольга Сокол

червень 2008