Рік тому працівники ЦДПРВ вперше побували в Карпатському національному природному парку. Відтоді ця місцевість назавжди покорила наші серця. Цього року на Зелені свята ми вирушили підкоряти нові вершини Чорногорського хребта.

Незважаючи на «нещасливе»            13 число і п’ятницю, ми були сповнені рішучості будь-що піднятися на найвищу гору Карпат – Говерлу.

Природа непередбачувана. Карпати зустрічали нас дощем і холодом. В повних сутінках нам довелось розбивати наметовий табір.

В перший день природа не дозволила нам здійснити підйом на Говерлу, і ми вирушили в тренувальний похід на гору Маришевську-Малу, висотою 1452 метри. Любуючись гірськими краєвидами та квітучими брусничними і чорничними полонинами, ми піднімалися вгору каменистим струмком.

Другого дня, незважаючи на дощ, невелика група «екстрималів» вирушила в гори. Початківець з нашої групи – Олександр Лісков пішов на Говерлу босоніж. Ми піднімались в гору по найдовшому підйому з досить складною конфігурацією. Дійшовши до середини, Надія Козак благала Господа «не дати вмерти і дожити до ППР».  Попереду групи йшли діти: десятирічний Назар Романюк та восьмирічний Андрій Третьяков, яких весь похід стримував старший групи Сергій Мошанов, щоб підтягнути «молодь 80-х років». При цьому складному підйомі за поганих                погодних умов нам весь час надавала підтримку Олена Канигіна з культмасової комісії ПК ХАЕС, на плечі якої лягла у прямому і переносному сенсі тяжка ноша всієї групи: аптечка, термос, їжа, запасний одяг, за що ми висловлюємо її велику подяку.

Щиру подяку від всієї групи висловлюємо нашим водіям: Василю Наумцю та Петру Родонюку, які не відмовляли нам в наших проханнях і весь час чекали біля підніжжя гір.

Колектив ЦДПРВ дуже вдячний профкому ХАЕС за виділення транспорту і організацію поїздки в Карпати. Сподіваємося і в майбутньому на підтримку в організації туристичних поїздок для працівників нашого цеху.

червень 2008