Традиційним учасником Міжнародного фестивалю-конкурсу дитячих та юнацьких естрадно-циркових колективів «Понтійська арена», який проходить у Севастополі, є наш «Серпантин». Жодного разу юні нетішинці не поверталися без відзнак, цьогорічна поїздка до Криму, яка завершилася днями, стала також результативною – Юля Ковальчук здобула перше місце у сольній програмі, друге місце «Серпантин» має  у номінації естрадний танець. Серед нагород – медаль, Диплом «Тричі лауреати», стилізована ваза (вже четверта за роки участі у фестивалі – авт.), свідоцтва Мінкультури і туризму про підвищення кваліфікації, буклети, брелок (його передадуть у місцевий музей). І  маса незабутніх вражень. Від міста, що білою чайкою розкинулось над морем, такого по-особливому святкового у День військово-Морських Сил України. Від відвідин Бахчисараю та купання в морі, від знайомства з новими друзями, від  виступів  багатьох своїх ровесників. Сорок дві команди з України (Хмельниччину разом з нетішинцями представляли колективи Полонного і Кам`янця-Подільського), Росії, Білорусії, Молдови, Узбекистану винесли на суд журі і глядачів вокальні, циркові, танцювальні номери. Було на що подивитися, чому повчитися. Та й самі нетішинці  виглядали на сцені достойно, професіонали з числа членів журі, бувало, аплодували стоячи, виявляли особисте зацікавлення до окремих виконавців, що не виключає цікавих пропозицій щодо їх майбутнього.

Поїздка могла й не відбутися через звичну банальність – відсутність коштів. Але їх знайшли: влада, батьки танцюристів, адміністрація ХАЕС. За  що  «Серпантин» і його керівник В.І.Павлова усім щиро вдячні, обіцяють надалі плідно працювати та радувати новими постановками, сподіваються, що матимуть можливість заявити про себе на подібних заходах у наступні роки. Міський голова попросив, аби керівники усіх творчих колективів заздалегідь подавали інформацію про свою участь у конкурсах, щоб це можна було забезпечити фінансово, пообіцяв усіляку підтримку й сприяння.

- Можна нам передбачити на наступний рік поїздку в Болгарію? – піймала його на слові В.І.Павлова.  - Давайте пропозиції,  будемо розглядати, - такою була відповідь.

Фестиваль позаду, але відпочивати танцюристам ніколи. Напередодні Дня міста, запланованого на 20 вересня, в Нетішині пройде ряд мистецьких заходів за участі місцевих колективів, свою програму готуватиме й «Серпантин». Вона присвячуватиметься 30-річчю міста-супутника Хмельницької АЕС.

Ольга Сокол

липень 2008