Вихованки комплексної дитячо-юнацької спортивної школи профкому Хмельницької АЕС заслужений майстер спорту з фехтування Галина Пундик та майстер спорту міжнародного класу Ольга Жовнір представлятимуть Україну на Олімпіаді в Пекіні. Галина виступатиме за основу  у індивідуальному  заліку  та в командних змаганнях, а Ольга в якості запасної, швидше за все  їй довірять право боротись у командних змаганнях.

Склад нашої жіночої фехтувальної дружини ви­значився після чемпіонату Європи, який проходив у Києві і на якому українки зайняли друге місце у командних двобоях на шаблях. Це найвище досягнення  української збірної на цих змаганнях. До «золота» нашим дівчатам не вистачило одного влучного уколу проти амбітних полячок.

Галина Пундик та Ольга Жовнір -  вихованці заслужених тренерів України Валерія Вікторовича та Ольги Каральтдинівни Штурбабіних, а також майстра спорту України Вадима Штурбабіна. Це не єдині представники КДЮСШа з Нетішина, які відзначались останнім часом  у  представницьких  змаганнях.

Лише минулого року призерами першостей, чемпіонатів Європи і світу та етапів Кубка світу були Дмитро та Галина Пундик, Євген Аулов,  Олег Штурбабін,  Дмитро Бойко, Ольга Жовнір, Олександр Торчук. На чемпіонатах і першостях України крім названих вище фехтувальників відзначились Ірина Кравчук, Аліна Комащук, Станіслав Конопацький, Наталія Махмет. Одинадцять вихованців КДЮСШа  ППО ХАЕС увійшли до складу збірної України з фехтування. В Нетішині ставали на ноги чотири заслужені майстри спорту, які вдало захищають Україну на змаганнях найвищого рангу. Олег Штурбабін брав участь у попередній Олімпіаді і пробився до шістки кращих шаблістів. В скарбниці вихованців КДЮСШа чемпіонські титули Універсіад, європейських і світових першостей. На початку року за високі досягнення на ХХIV Всесвітній літній Універсіаді в Таїланді медаллю «За  працю і звитягу» удостоєно переможців змагань  Дмитра Бойка, Олександа Торчука та Олега Штурбабіна.

2007 року фехтувальна дружина України з шаблі  була номінована як краща команда року. Справедливо цю нагороду розділила і Галина Пундик, адже 2007 року  вона «дотягнулась» до срібних нагород на Всесвітній  універсіаді в Бангкоку і на чемпіонаті світу в Санкт-Петербурзі, стала переможцем етапу Кубка світу в Угорщині.

Відзначимо, що Хмельниччину на Олімпіаді також  представлятимуть два марафонці Тетяна Філонюк та Василь Матвійчук, борці вільного стилю Ірина Мікульчик та Олександр Мельник, спаринг-партнер з боксу Денис Лазарев та велоспортсменка  Оксана Кащищина. А застрільником хмельничан на Олімпіаді, безумовно, буде заслужений майстер спорту М.Мерлені.

 Віктор Павлов

 липень 2008