Олександр Миколайович Веремійчук своє 40-річчя зустріне через місяць після цьогорічного Дня незалежності. Вік не особливо солідний, але може слугувати певною віхою для підбиття підсумків зробленого. Посадив дерево, започаткував власне родинне гніздо і піднімає на крило двох синів – Романа та Михайла. При цьому Олександр не забував про власне самовдосконалювання. Закінчивши Малоскнитську восьмирічну школу, він опанував спеціальність меха­ніка у Полонському СПТУ №35. Зрештою, це полегшило Олександру службу у Збройних Силах.

Два роки по військовій службі він шукав своє місце під сонцем, працюючи у Славутському «Райагропроменерго», Костянтинів­сько­му монтажному управлінні «Теплоенергомонтаж», що у Южноукраїнську, далі - у аналогічній структурі, тільки вже в Нетішині. А з липня 1993 року Олександр слюсар з ремонту реакторно-турбінного устаткування дільниці з ремонту трубопроводів, арматури та посудин ЦЦР.

Молодий чоловік дуже скоро зрозумів, що без грунтовних знань працювати складно, і вступає до Інституту водного господарства. Відтак зростає і в професійному плані. Спочатку стає майстром з ремонту 1 групи, а 1999 року призначений начальником дільниці 1 групи.

Наполегливий, ініціативний, технічно грамотний фахівець, він спрямовує зусилля очолюваного колективу на забезпечення безаварійної роботи обладнання, закріпленого за дільницею. Під час планово-попереджувальних  ремонтів  та у міжремонтний період О.Веремійчук зі знанням справи організовує виробничий процес. Сумлінність, відповідальність – головні його риси, як керівника дільниці.

З особливим ентузіазмом Олександр Миколайович працював перед пуском у 2004 році енергоблока №2. На цей час припадає здобуття другої технічної освіти у Севастопольському  національному університеті атомної енергетики і промисловості.

Відзнака «За вагомий внесок у розвиток атомної енергетики» засвідчила повагу адміністрації і колег по роботі до Олександра Микола­йовича. Цього року з нагоди Дня незалежності вирішено занести фотографію О.Веремійчука на обласну Дошку пошани.

Віктор Павлов

серпень 2008