Є люди, життя і справи яких слугують гарним прикладом для тих, хто їх оточує. До таких належить Валентина Борисівна Переятенець, вчителька початкових класів Нетішинської зош №4 І-ІІІ ступенів.

Валентина Борисівна народилась на Рівненщині в  м.Остріг. Закінчила  місцеву  десятирічку, згодом стала  студенткою Рівнен­ського державного педагогічного інституту ім.Мануїльського.

Педагогічну діяльність розпочала у рідному Острозі в сш №1. Там і зустріла свою долю. 1993 року сім’я Переятенців переїжджає в м.Нетішин де протягом 15 років Валентина Борисівна навчає і виховує юних нетішинців. Спочатку у сш №1, а з відкриттям у 1995 році зош №4 Валентина Борисівна працює з вихованцями цього закладу. За роки роботи підготувала понад сотню дітей початкової ланки навчання. Оформила один з кращих кабінетів в школі, розробила і виготовила роздатковий і дидактичний матеріал практично на всі уроки. Вдало поєднує позакласні і виховні заходи із навчальною програмою. Валентина Борисівна демонструє високий рівень професіоналізму, ініціативи, творчості, досконало володіє ефективними формами і методами організації навчально-виховного  процесу, забезпечує високу результативність і якість праці. Кожен її урок наповнений оригінальністю викладу, логікою, вмілим поєднанням науковості і простоти. В.Переятенець має здобутки у роботі з обдарованими дітьми, її учні – переможці предметних олімпіад і МАНів. До неї тягнуться діти, її поважають  батьки,  шанують колеги. Серед вчителів початкової ланки зош №4  Валентина Борисівна є однією з кращих. Вона проявляє в навчально-виховному процесі сумлінність, порядність і високий професіоналізм. А ще В.Переятенець справжній наставник молоді: надає консультативну допомогу, запрошує на свої уроки, ділиться досвідом роботи.

Валентина Борисівна відзначається високою культурою, моральними якостями, що служать прикладом для наслідування.

Праця вчительки не залишилась непоміченою: її неодноразово було відзначено «Похвальними грамотами» міського, обласного відділів освіти та Міністерства освіти України. Під час атестації  педагогічних працівників отримала вищу категорію та звання «Старший вчитель» і «Вчитель-методист».

За плечима  В.Б.Переятенець великий і щасливий життєвий шлях довжиною у десятки років, 28 років педагогічної діяльності в закладах освіти.

Успіхів вам, колего!

Петро Шелепало,

відмінник освіти України