Нетішинському навчально-виховному комплексу виповнилося 20 років… До відзначення ювілею працівники закладу готувал­ись заздалегідь, робили екскурс в історію функціонування школи, аби згадат­и всіх, хто у різні роки був причетний до навчання та виховання школярів. Тривала копітка робота над сценарієм­ урочистостей, не злічити й репетицій. А переживань…

У актовій залі навчально­-виховного комплексу панує урочиста атмосфера. Тут  чи не весь педагогічний колектив закладу-ювіляра за всі роки його існування. Ось сидять молоді вчителі, які лише декілька років торують освітянську стежку,  поряд з ними ветерани. Таке трапляється нечасто, коли одночасно збираються майже всі педагоги, котрі в різні роки вийшли на заслужений відпочинок.

Мелодії, вітання, поздоровити ювілярів нагодились почесні гості. У першому ряду поряд із нинішнім керів­ником закладу О.А.Роюком сидить  перший директор ЗОШ №3 А.М.Вишнякова. Ностальгія за  подіями двадцятирічної давності та дани­на шани колегам покликала її з Російської Федерації в далеку дорогу, щоб розділити радість із колективом навчального закладу, який вона очолювала чотир­и роки. Для Адель Миколаївни (на знімку крайня праворуч) є що пригадати. На її очах завершувалось будів­ниц­тво школи, тривали оздоб­лювальні роботи. Велик­а заслуга першого директора в тому, що не дозволяла будівельникам здавати об’єкт, як мовиться, для «галочки». Траплялись моменти, коли наполягала на проведенні деяких робіт занов­о. Все ро­билось для того, щоб ЗОШ №3 стала сучасним і привабливим закладом­. Таке просто неможливо забути.

Адель Миколаївна була щиро подивована сюрпризом від колег - вчитель-­пенсіонер Ю.О.Чепкасов написав її портрет. Важко приховати жінці хвилювання і захоплення від уваги і поваги. До картини додалися  квіти та подарунки.

У цей святковий день розділити радість колективу прибули також колишні директори закладу М.А.Моцик і Т.С.Лиситчук. Педагогам є чим гордитись, навчально-виховний комплекс упродовж багатьох років проказує хороші результати. За двадцятирічну історію існування школи 139 дітей стали золотими та срібними медалістами, а учнівських перемог у міських, обласних та загальнодержавних олімпіадах та конкурсах просто й не злічити.

Пройняті гордістю за свій навчальний заклад педагоги, які перебувають на заслуженому відпочинку. Саме для них звучать щирі слова подяки із уст ведучих Г.О. Митюк та О.Л.Сітовського. Гідно продовжують естафету високих досягнень своїх попередників молоді освітяни. Навчальному закладу-ювіляру є ким пишатись, багато вчителів були удостоєні відзнак від місцевої влади, міського відділу та обласного управління освіти. Особисто на урочистості прибув голова Хмельницької обласної ради І.В.Гладуняк.

- Мені часто доводиться бувати у різних навчальних закладах області, - звернувся до присутніх Іван Васильович, - їх роботу я оцінюю на основі порівняння з школами Нетішина. Є, зокрема,  чому повчитися у колективу навчально-виховного комплексу.

На ювілей гості завітали не з порожніми руками. Ке­рівництво ВАТ «УБ ХАЕС» для потреб школи подарувало DVD-плейєр. Заступник генерального директора ХАЕС з економіки і фінансів А.П. Шестак запевнила, що для навча­льно-виховного закладу від електростанції надійде матеріальна до­пом­ога. Не забули про свою альма-матер цього­річні випускники, картина­ подарована ними постій­но нагадуватиме про роки навчання нинішньої плеяди учнів та їх вдячність освітянам за знання і мудрі настанови.

Приємний сюрприз ювілярам приготував й неті­шинський поет Б.М.Фединчук, написавши пісню «НВК», яка прозвучала на святковому зібранні.

У навчально-виховного комплексу почався новий відлік добрих справ, попереду нові досягнення та нові ювілеї.

Олександр Шустерук

жовтень 2008