нями у транспортному цеху відбувся конкурс професійної майстерності. Він проходив у три етапи. Спочатку учасники демонстрували теоретичні знання правил дорожнього руху, а потім - знання будови автомобіля.

На території транспортного цеху обладнано маршрут, за яким учасники повинні проїхати на автомобілі «ВАЗ». Заступник начальника транспортного цеху по роботі з персоналом Ігор Дмитришин роз’яснює правила проведення заключного етапу конкурсу.

- Тривалість проходження дистанції  буде  зафіксовано   секундоміром.  За  кожне  порушення   передбачені  штрафні  хвилини.

На обличчі учасників конкурсу ніби й не видно хвилювання, водити  автомобіль  – звична справа. Але тут все обмежене часом.

- Як будемо визначати почерговість  заїзду: за  алфавітом чи знайдуться добровольці? – запитав Ігор Дмитришин.

На старт вийшов Сергій Садовець. Автомобіль швидко пройшов перші десятки метрів дистанції і вдало виїхав і з’їхав з естакади. А далі – «змійка». Тут між стійками водій маневрує впевнено, не зачепив  жодної.  Без огріхів виконав заїзд на стоянку. Ось вже й близький фініш. Але Сергій Садовець дещо  перехвилювався і зупинив автомобіль за кілька сантиметрів перед стоплінією. Це вважається порушенням.

- Результат хороший - 2 хвилини 10 секунд, але до цього плюсується 2 штрафних хвилини, - вердикт суддів.

Другим у боротьбу включається Юрій Кирилюк. Він впевнено проходить всі етапи і показує результат, який претендує на перемогу.

- Поживемо-побачимо, - сказав конкурсант.

Остання стійка «змійки» стала на заваді для перемоги Миколи Соколова та  Сергія Гурського. Вони одержали по 10 штрафних хвилин.

Підкорилась дистанція Сергію Оліферуку – 1 хвилина 48 секунд. На три секунди його випередив Олег Новак і став переможцем заїздів.

- Хвилювались? – цікавлюсь у лідера.

- Зовсім ні. Це ж не екстремальна дистанція, а кермом я володію з чотирнадцяти років.

Тим часом суддівська комісія ретельно проаналізувала підсумки всіх етапів конкурсу. Найкраще зі всіма завданнями справився водій Юрій  Кирилюк,  другим визнано Сергія Оліферука, третє місце у Олега Новака.

- Тепер Юрію Кирилюку випала відповідальна місія: цьогоріч у листопаді захищатиме честь транспортного цеху на конкурсі професійної майстерності під егідою НАЕК «Енергоатом», який відбудеться на РАЕС, - сказав начальник транспортного цеху Михайло Паришкура.

Олександр Шустерук

жовтень 2008