Історія гурту “Пристань” розпочалася 1998 року і зародився колектив у Вінницькому національному технічному університеті. Спочатку гурт існував як тріо, згодом переріс у квінтет. Після кількох шокуючих виступів в університеті, гурт був помічений місцевим рок-клубом. За  три роки  гурт  встиг  утвердитись у місцевому оточенні, напрацювати концертний досвід. Саме тоді формується стиль та манера виконання, з’являються шанувальники, «пристанців» впізнають на вулицях міста.

Обставини складаються так, що музиканти вимушені розлучитися. У 2001 році керівник гурту - В’ячеслав Устюшкін переїжджає до Нетішина. Три наступні роки гурт перебуває в аморфному стані.

Але зовсім не просто розтоптати творчий дух, вгамувати спрагу до музики.

У 2006 році “Пристань” “піднімається із попелу”. До нового складу гурту входять В’ячеслав Устюшкін (вокал, гітара),  Андрій Дмитрук (бас-гітара), Володимир Пирогов (барабани). Трохи згодом тут знаходить собі притулок наймолодший учасник гурту Руслан Бабаєв (соло-гітара). А зовсім нещодавно до суто чоловічого гурту приєднується флейтистка Світлана Котлінська. Очолив гурт Віталій Лукінов. У такому складі “Пристань” існує і сьогодні.

Вперше на «велику» сцену  Нетішина  гурт  вийшов тринадцятого травня 2006 року. Саме тоді нетішинці дізнались  про  його існування, з’явились перші  шанувальники, кількість яких  невпинно зростає.  Їх  музика  піднімає настрій, додає драйву. Найцікавішим, на мою думку, є те, що смаки «пристанців» досить різнобічні. Бас-гітаристу Андрію більше до вподоби музика гурту “Калинів міст”, Руслану  полюбився важкий рок (і Діма Білан), Світлана  слухає “Limp Bizkit”, В’ячеслав – “Пікнік”, Володимир полюбляє джаз, Віталію подобається все із вище перерахованого.

Тексти пісень з’являються з-під творчого пера вокаліста гурту В’ячеслава Устюшкіна. Під час їх написання він бере за основу, здебільшого, три теми: природа, життя і, звичайно ж, жінка! Та бувають і винятки. Як і де написав свою першу пісню, на жаль, не пам’ятає. Головним є те, що пісні подобаються людям, вони із задоволенням їх наспівують. Трек “Выйдет день”,  за думкою відвідувачів  сайту http://rocktalks.com, у лютому став треком тижня.

Невдовзі всі шанувальники «пристанської» творчості  зможуть   прослуховувати  їх  пісні  у  будь-який час, так  як гурт  записує  власний альбом.

Хлопці мріють у майбутньому здобути широку славу та визнання. Мріють про турне Україною та США. Вони знають, чого хочуть і впевнено йдуть до мети.

“Пристань” була запрошена  до  участі  у  Всеукраїнському молодіжному мистецькому соціально-екологічному фестивалі “Біле озеро”, посіла друге місце на фестивалі “Шепіт року”, брала участь у таких фестивалях, як “Червона рута”, “Енергетична хвиля”, давала концерти у багатьох клубах міст України (“Гавана”- м.Рівне, “Меркурій”- м.Вінниця тощо).

Їх популярність зростає з кожним днем, все частіше можна почути: “Я – шанувальник гурту “Пристань”.

Шанувальники гурту можуть заходити на особистий сайт “Пристані” www.pristan.com.ua. Тут багато цікавої інформації про учасників гурту,  безліч фотографій, демо-записи та інше. На сайті є гостьова  книга,  де особисто  можна  поспілкуватися з «пристанцями».

Катерина Сотнікова

листопад 2008