Нещодавно в Києві відбувся міжнародний семінар з культури безпеки. У його проведенні взяли участь представники російських та українських АЕС, Росатому, МАГАТЕ, спеціалізованих вузів України.

Делегація кожної АЕС нашої держави підготувала  короткі  звіти про   впровадження   культури  безпеки на виробництві.  Генеральний  директор ХАЕС М.С.Панащенко доповів про результати роботи місії МАГАТЕ, яка нещодавно перевіряла електростанцію. Заступник   генерального  директора  з  якості  та  уп­рав­ління М.Г.Кремень поінформував про зворотній зв’язок з персоналом, а заступник головного інженера з підготовки персоналу В.І.Ісупов розповів  про комплесний  підхід  у організації навчання.

У ході семінару розглядались різні аспекти безпеки, запроваджені на АЕС України та Росії.

Представники місії МАГАТЕ високо оцінили заходи з культури безпеки, які здійснюються на АЕС України.

Три підрозділи ХАЕС - турбінний цех, лабораторія хімводоочищення хімічного цеху та лабораторія органів управління СУЗ відзначені в числі кращих.

- При оцінці нашої діяльності, - розповідає заступник начальника турбінного цеху по роботі з персоналом В.Б.Рубас, - розглядались підсумки проведення місії МАГАТЕ на нашій електростанції. Показовим є те, що ми не одержали негативних оцінок міжнародних експертів. Натомість було відмічено багато позитивного у реалізації програми підвищення культури виробництва. Протягом двох років у турбінному цеху нашої електростанції зафіксовано найменше випадків відмовлення обладнання. Цьогоріч наш колектив зайняв перше місце серед підрозділів ХАЕС з оцінки рівня охорони праці. Було також  враховано активну участь працівників цеху у фізкультурних і спортивних заходах, які проводяться під егідою ХАЕС та НАЕК «Енергоатом». У цьому напрямку багато зроблено нашим фізоргом Сергієм Захарченком.

Під час проведення міжнародного семінару високої оцінки заслужили організаторські здібності начальника турбінного цеху ХАЕС Анатолія Куценка, якого було відзначено Почесною грамотою НАЕК «Енергоатом». Заступнику начальника турбінного цеху по роботі з персоналом Володимиру Рубасу оголошено подяку.

Наш кор

листопад 2008