У Львові завершився престижний турнір із фехтування, присвячений пам’яті Вадима й Марії Андрієвських. Змагання шаблістів традиційно зібрали найсильніших в Україні майстрів. А головними дійовими особами Меморіалу була четвірка олімпійських чемпіонок Пекі­на. У Піднебесній вони тріумфували в командних змаганнях, а у Львові подругам по збірній довелося протистояти одна одній. Для тріумфаторок Пекіна - Олени Хомрової, Ольги Харлан, Галини Пундик й Ольги Жовнір - змагання у Львові були першим випробовуванням сил після тривалого відпочинку. «Звісно, для нас як для олімпійських чемпіо­нок львівський турнір не є дуже важливим. Однак ми впродовж трьох місяців не тренувалися, навіть шаблі в руки не брали, вже скучили за фехтуванням, змаганнями, тому вирішили завітати сюди», - розпові­ла Галина Пундик. Щодо перебігу Меморіалу Андрієвських, то найсер­йознішою перешкодою на шляху до фіналу для Галини Пундик була Олена Вороніна. Тривалий час одеситка йшла з олімпійською чемпіонкою укол в укол, але коли рахунок став 8:7 на користь Пундик, Вороні­на капітулювала. У підсумку - 15:7 на користь Галини. Сліпий жереб звів Олену Хомрову й Ольгу Харлан уже на початку турніру. У напруженому поєдинку перемогла Харлан. У півфіналі вона здолала ще одну подругу по збірній - Ольгу Жовнір, а у вирішальній сутичці - Галину Пундик.

Серед чоловіків також, як і Галина Пундик, друге місце виборов вихованець з Нетішина Олександр Торчук. П’ятим в особистих змаганнях став Дмитро Бойко та восьмим Олег Штурбабін. Нині провідні шаблісти готуються до відповідальних змагань у Москві.

 А в цей же час у Львові  відбувся міжнародний турнір з боксу серед юнаків. Треба  відзначити, що це також досить представницький турнір, який збирає кращих юних боксерів не лише України. Тим поче­снішими виглядають досягнення юних вихованців КДЮСШа ППО Хмельницької АЕС. Зокрема переможцем у своїй ваговій категорії виявився Андрій Панасюк. За крок від найвищої сходинки п’єдесталу поша­ни зупинились Максим Шушковський та Кирило Клименко. В трійці кращих також Дмитро Степанюк, Іван Панасюк та Серж Ген­джоян­.

Вихованці Горохова цілеспрямовано почали брати курс на олімпійську дисципліну – дзюдо. В Харкові пройшов чемпіонат України з цього виду єдиноборств. Цьогорічний бронзовий призер чемпіонату світу з самбо Дмитро Бабійчук відборовся на п’яте місце, а працівник ХАЕС Олександр Брус посів дев’яте місце.

Галина Бабаєва

грудень 2008