Спорткомплекс «Енергетик» ППО ХАЕС належить до тих фізкультурно-спортивних організацій, про які знають в усіх куточках України. Участь членів СК «Енергетик» у міських, обласних та республіканських змаганнях помітна і яскрава. Про це доповідає заступник директора СК «Енергетик» ППО ХАЕС із спортивно-масової роботи Віталій Карпюк.

-        Наш спорткомплекс – це 67 груп здоров’я та загально фізичної підготовки з таких видів спорту, як футзал, баскетбол, шахи та шашки, волейбол, настільний і великий теніс, плавання, пауерліфтинг, армспорт, бадмінтон, спортив­ні танці, плавання, легка атлетика, гандбол. Майже 1040 чоловік регулярно відвідують спор­тивні споруди СК аби отримати заряд бадьорості, покращити свою фізичну форму. У цьому прагненні їм сприяють інст­руктори-методисти Аркадій Бухтійчук (до речі, майстер спорту міжнародного класу), Микола Вагнер, Андрій Сломінський, Сергій Кузь­мінчук, Юрій Тюпкін, Галина Розварська, Вікторія Сафронова, Сергій Харченко. У збіглому році добре попрацював з фізкультурниками Віктор Максимчук. Саме ці функціонери спорткомплексу підготували команди з пауерліфтингу, настільного тенісу, волейболу, шахів, армспорту і футзалу, які  забезпечили загальну перемогу СК «Енергетик» у XV спартакіаді Атомпроф­спілки України. Наша команда на 12 очок випередила найближчих переслідувачів – команду Запорізь­кої АЕС. За винятком шашок та легкої атлетики, фізкультурники ХАЕС не опускались нижче другого місця. Це успіх закономірний. Протягом останніх п’яти років наша дружина, яку очолює заслужений працівник фізкультури і спорту Станіслав Араратович Балаян, тричі виборювала першість і двічі була другою.

Але не лише в галузевих змаганнях відзначаються нетішинці. За ті ж п’ять останніх років фізкультурники ХАЕС тричі пробивались у трійку кращих у Всеукраїнській спартакіаді серед клубів та провідних колективів фізкультури промислових підприємств і організацій промисловості та транспорту ФСТ»Україна». Цього року ми четверті, поступившись другому призеру п’ятьма очками.

У турнірі «Найсильніша людина атомної галузі 2008» кращим знову ж таки був нетішинець Володимир Сміщук.

Перемоги досягаються гарною методичною роботою, наявністю сучасної спортивної бази із стадіоном, плавальним басейном тощо. Саме внутрішня спартакіада ХАЕС виявляє кращих з кращих, забезпечує належну підготовку фізкультурників. У VIII Спартакіаді серед цехів та відділів ВП ХАЕС брали участь 12 підрозділів, серед яких були об’єд­нані команди, зокрема ЗДПО+В/Ч, НТЦ+ЦДПРВ, ГТЦ+КГ, збірна відділів. Змагались у таких видах, як волейбол і баскетбол, гирьовий спорт, шахи, настільний теніс і плавання, шашки, гандбол, футзал. Ці спортивні баталії викликають великий інтерес в уболівальників, керівництва підрозділів і проходять безкомпромісно, на високому емоційному підйомі.

У збіглому сезоні тріумфувала команда турбінного цеху (фізорг Сергій Захарченко). В призерах були команди ЕРПу (фізорг Юрій Савченко) та електроцеху (фізорг Володимир Гіпс). На четвертій           позиції об’єднаний колектив НТЦ+ЦДПРВ.

Наші фізкультурники вже   всімнадцяте поміряються силами у традиційному турнірі з футзалу на призи газети «Перспектива», який розпочнеться наступного тижня.

Успішно демонстрували свої фізичні якості члени СК «Енергетик» на змаганнях, присвячених Міжнародному жіночому дню, Дню молоді, Дню Конституції, Дню Перемоги, Дню енергетика тощо. Ми святкували перемоги у ряді всеукраїнських та обласних турнірів. Гандбольна команда грає у вищому дивізіоні України.

В колективі спорткомплексу у чимало атлетів, яких по праву називають лицарями спорту. Для таких людей у нас є спеціальна відзнака. За підсумками багаторічних виступів за спорткомплекс  минулого року ми відзначили знаком «Лицар спорту» заслуженого майстра спорту Руслана Задворного, голову спор­тивної комісії ППО ХАЕС Степана Пенчука, підприємця Геннадія Вагнера, тренера-викладача КДЮСШа Віру Кувшинову, електрослюсаря ЦТАВ Миколу Маліновського, фізорга електроцеху Володимира Гіпса, начальника зміни станції Володимира Василика, працівника хімцеху Костянтина Рябка, заступника начальника відділу охорони праці Сергія Романка, працівника електроцеху Ігоря Грицика.

Розпочався новий спортивний сезон, який, без сумніву, також буде успішним!

 

 

Фехтування стало своєрідною «фішкою» нашого міста, адже дві спортсменки  з Нетішина на минулій олімпіаді піднялись на найвищу сходинку п’єдесталу пошани.  Готувало чемпіонок подружжя Штурбабіних – Валерій Вікторович та Ольга Каральтдінова. Дуже приємно, що ці тренери за підсумками виступів атлетів у 2008 році названі кращими тренерами Атомпрофспілки. Напередодні Нового року в Нетішині відбувся традиційний міжнародний турнір з фехтування, у якому взяли участь юні д’Артаньяни з Росії, Молдови та України. Сорок сім хлопців та 33 дівчини змагались в особистому та командному заліках за право називатись кращими. Треба сказати, що підтвердила свій клас Аліна Комащук, яка  розділила третю сходинку пошани з росіянкою у особистому заліку. До речі, мушкетери Росії були представлені практично кадетсь­кою збірною країни. Однак в командних зма­ган­нях збірна України (до неї входила А.Комащук) святкувала перемогу. Другими були росіяни, а третю сходинку завоювала збірна Черкас.

У хлопців два нетішинці потрапили до вісімки кращих, але в командному заліку наша дружина була на сьомому місці.

Вже в новому році в Черкасах  нетішинські дівчата Софія Савостеєва, Ірина Щукла та Марія Моспан в командному заліку стали бронзовими призерками турніру. А юнаки             Максим Поліщук, Юрій Пєшков та Владислав Садовець завоювали срібло.

І нарешті в Угорщині на етапі Кубка світу серед юніорів відзначилась нетішинка Ірина Кравчук, яка також стала срібною призеркою. Вона поступилась в фіналі Катеріні Наварріа з Італії.

№2, 2009