15 серпня  минулого року в ефірі «Радіо-Трек» з’явилися ролики-анонси, які запрошували усіх місцевих виконавців зголошуватися  на  участь у проекті «Золотий Трек – 2008». Серед тих, хто подав записи своїх пісень та композицій, була і нетішинська «Пристань». Як повідомив редакцію вокаліст колективу В’ячеслав Устюшкін, вони запропонували  два  власних  авторських  твори – «Тень сентября» і «Этот дом».

Безпосередньо в ефірі та на інтернет-сайті «Радіо Трек» конкурс стартував 15 вересня, щотижня в ефірі з’являлася п’ятірка пісень-конкурсантів. Їх відбір здійснювала спеціальна експертна рада, до складу якої ввійшли представники радіостанції та провідних засобів масової інформації Рівненщини. Кожна з п’яти пісень отримувала по 30 виходів в ефір упродовж «свого» тижня. Слухачів просили голосувати за пісні, які їм подобалися найбільше, голосування  здійснювалося  через  Інтернет, за допомогою телефонних дзвінків та СМС-повідомлень. Пісні, які сумарно набирали найбільшу кількість голосів упродовж  «свого»  тижня, автоматично проходили до фіналу.

Загалом різні виконавці запропонували для участі в «Золотому Треку - 2008» понад сто музичних творів. До трансляції в ефірі та офіційної участі в конкурсі експертна рада відібрала 80 композицій, за право бути кращим змагалися 55 виконавців. За результатами 16 конкурсних тижнів і визначилися 16 фіналістів, крім того експертна рада на своєму спеціальному засіданні відібрала ще дев’ять кращих творів з числа тих, які звучали в рамках проекту «Золотий Трек – 2008».

Не вдаючись у подробиці проведення вирішальної частини конкурсу, зазначимо, що у фіналі, як це випливає з поширеного «Радіо Трек» прес-релізу, надійшло аж 8708 СМС-повідомлень. Найбільша їх кількість адресувалася десятьом з 25-ти фіналістів. Відрадно, що до цієї десятки кращих увійшла наша «Пристань». За «Тень сентября» проголосували  695 слухачів, висловивши свою підтримку за допомогою СМС. Така кількість «за» вивела рок-гурт «Пристань» у переможній десятці на четверте місце. Перші три, отримавши відпо­відно 846, 812 і 793 голоси, зайняли «Карма», «ImiR» та «От Вінта». Найнижчу сходинку рейтингової таблиці голосування (383) у чільній  десятці посіла «Остання хвилина». Може то присутність в назві колективу слова остання зіграла з музикантами злий жарт?  Побільше оптимізму, панове!

Ольга Сокол

№7, 2009