Чудовий почин

В бельгійському місті Генте на етапі Кубку світу з фехтування на шаблях олімпійська чемпіонка Пекіну заслужений майстер спорту України  Ольга  Жовнір виборола бронзову медаль. Це перший вагомий успіх спортсменки у індивідуальному розряді, адже раніше всі успіхи Ольги були пов’язані з командними змаганнями.

В Генте Ольга боролась з іменитими спортсменками, зокрема перемогла німкеню Бисшов з рахунком 15:7 та італійку Пагано – 15:6. Остання вибила  із боротьби росіянку Софію Вєлікую, а Ольга перемогла іншу росіянку Світлану Корміліцину 15:10 і у півфіналі поступилась одній з найталано­витіших та  перспективних шаблісток Німеччини Олександрі Буйдосо 11:15.

Нагадаємо, що наша шаблістська дружина нещодавно вийшла переможницею на етапі Кубка світу у італійському Фоджі. Свій внесок у ту перемогу внесла Ольга Жовнір та її подруга   нетішинка  Галина   Пундик.

 

Дмитро Бойко знову призер

Другий рік поспіль  медаль молодіжної європейської першості виграє нетішинець Дмитро Бойко. На цей раз бронзову. Змагання пройшли в угорському місті Дебрецене. Минулого року він увійшов в історію як перший чемпіон Європи у класі (U-23).  Як і в італійському місті Монце, Дмитро на  шляху до медалі змушений був «заколоти» свого земляка Дмитра Пундика 15:8. Це був бій за вихід у півфінал. Зупинив переможну ходу Дмитра Бойка росіянин Веніамін Решетников (9:15), а останнього подолав угорець Сіладьї. Дмитро Пундик на 11 позиції, Олександр Торчук (також нетішинець) на 28.

Команда їздила на змагання за власний рахунок.

 

Гарні подарунки

на день народження

Шостого травня  в  Юліторніо, Фінляндія,  розпочався  чемпіонат Європи  з пауерліфтингу серед жінок та чоловіків. Він  для  української збірної був вдалим, хоча збірна вирушила на  змагання  експериментальним складом. Атлети, котрі вибороли путівки на Всесвітні ігри, готуються до найважливіших  змагань чотириріччя і пропускають континентальну першість.

У ваговій  категорії до 52 кг з досить високим результатом 180(1)+110(1)+182,5(1)=462,5(1) переконливу перемогу здобула заслужений  майстер  спорту нетішинка Олена Дмитрук, яку готувала до змагань Тетяна Скрипка. На доданок у Олени ще три «золота» в окремих вправах.

Наступного дня у вазі до 56 кг  її  сестра Оксана Чумак (Дмитрук) здобула бронзу: 175(3)+102,5(1)+155(4)=432,5(3). У неї також ще мале «золото» в жимі та «бронза» у присіданні.  Відзначимо, що Олена вперше після народження дитини виступала на такому вагомому форумі сили. Обидві нетішинки зробили собі подарунки на день народження, який вони відзначили 4 травня.