Цього року Національна спілка журналістів України відзначає 50-річчя від дня заснування. З нагоди ювілею у Хмельницькому відбулись урочистості, які зібрали найшановніших представників преси області, аби подякувати за справи, якими відзначились працівники ЗМІ. В великій залі телерадіокомпанії «Поділля-Центр» було гамірно, бо зійшлися люди, які, як правило, помітні на сторінках газет і в телеефірі, але не часто мають можливість поспілкуватись тет-а -тет.                          З-по­між 250 членів НСЖУ області Нетішинська міська організація виглядає пристойно, адже в її рядах 19 членів спілки і це найбільша за кількістю організація в області, якщо не брати до уваги осередки обласного центру. Республіканська спіл­ка журналістів України створена 1959 року. Постановою Кабінету Міністрів України 1998 року їй було надано статус Національної. НСЖУ є незалежною громадською позапартійною органі­зацією, національною всеукраїнською творчою спілкою, що об’єднує працівників, які професійно займаються журналістикою, публіцистичною діяльністю. НСЖУ має регіональні організації в усіх областях України та в Автономній Республіці Крим. Нині Спілка нараховує понад 16 500 членів. Урочистості відкрив голова облдержадміністрації І.К.Гавчук і відзначив групу журналістів за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм Почесною Грамотою обласної державної адміністрації та цінним подарунком.

«Ми вдячні вам за вашу напружену та самовіддану працю, за державницьку позицію, за об’єктивність та патріотизм, за щире бажання спільно з органами місцевого самоврядування змінити життя подолян на краще. Запевняю, що в цьому прагненні обласна рада, її депутатський корпус ваші вірні однодумці, - підхопив естафету привітань голова Хмельницької  облради Іван Васильович Гладуняк. - Від усього серця бажаю, аби багатотисячна аудиторія читачів, слухачів, глядачів з нетерпінням чекала на щоденні зустрічі з вами, аби ваше мудре слово проростало добром та благородством. Хай множиться число ваших прихильників, хай тільки зростають тиражі наших газет». Він вручив Грамоту обласної ради  колективу Хмельницької обласної організації НСЖУ. Приємно, що серед низки відзначених грамотами облради член Неті­шинської організації НСЖУ Руслана Чернюк, нині  редактор газети «Місто» товариства з обме­женою відповідальністю «ЕКО-С ПЛЮС».

 В другій половині дійства дійшли і до відзнак, встановлених Національною спілкою журналістів України. Зокрема голова Нетішинського осередку   НСЖУ Петро Войтович відзначений Почесною грамотою за підписом голови НСЖУ І.Лубченка, автор цих рядків удостоєний «Почесного знака НСЖУ» і відповідного диплому. Серед 13 нагороджених  цією відзнакою Світлана Мороз з Шепетівки, редактор часопису, який тісно співпрацює з Хмельницькою АЕС. «Золотої медалі української журналістики»   удостоєна група представників ЗМІ, серед яких редактор «Трудівника Полісся» із Славути Віра Мальчук та працівник «Подільських вістей» Олексій Тимощук,  який працював у 1982 - 1985 роках в газеті «Энергостроитель» м. Нетішин.

Віктор Гусаров,

секретар міської організації НСЖУ

№24, 2009