Після олімпійського успіху в Пекіні команда українських шаблісток, представлена серед інших двома нетішинками – Галиною Пундик та Ольгою Жовнір відчула себе грандами цього виду спорту. Вони були срібними на етапі Гран-прі у Москві, перемогли на першості світу і вперше цими днями піднялись на вищу сходинку п’єдесталу пошани на Європейській першості.  Чемпіонат проходив у Пловдиві (Болгарія).  Наша четвірка у складі Ольги Жовнір, Ольги Харлан, Олени Хомрової та Галини Пундик пройшла турнір без поразок і в фіналі не залишила жодних шансів збірній Росії. Два роки поспіль нашим дівчатам діставались срібні нагороди. Золота вдалась з третьої спроби. Минулого року українкам завадили стати кращими полячки. Лише один укол вирішив долю першого та другого місця. Цього року таких «вольностей» наші дівчата не дозволили нікому. У чвертьфіналі українки впевнено перемогли румунок з рахунком 45:22, у десять ударів перевага була і над спортсменками Угорщини в півфіналі. На чотирнадцять уколів більше зробили вони і у двобої з росіянками.

Хочеться відзначити, що і в індивідуальних змаганнях наші дівчата були кращими. Ольга Харлан виграла золото, а Галина Пундик – бронзу. Якби не зустріч цих двох спортсменок між собою у півфіналі, вони могли б стояти на п’єдесталі щільніше. Для отримання бронзи Галині довелось у одній восьмій вибити з боротьби свою подругу Ольгу Жовнір. Відзначимо, що Ольга також цього року отримала  бронзу в індивідуальних змаганнях. Це сталось у бельгійському місті Генте на етапі Кубка світу з фехтування. Можемо констатувати, що нетішинки міцно закріпились в еліті світового фехтування.

Не обійдемо увагою і Олега Штурбабіна. На першості континенту йому не вдалось здобути відзнаки. Але цими днями спортсмену виповнилось 25 років. Вік для фехтувальника оптимальний. І він ще отримає не одну перемогу, адже в цьогорічному доробку вихованця нетішинського спорту бронзова медаль на етапі Гран-прі в Москві. Успіхів тобі, Олеже

№30, 2009